... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Ουγγαρία:«Στοπ» από τον Όρμπαν στις σπουδές Φύλου

Η κυβέρνηση του Όρμπαν το πε και το κάνε, βάζοντας τέλος στα ακαδημαϊκά προγράμματα σπουδών φύλου από την επόμενη χρονιά.
Στις 29 Αυγούστου το υπουργείο Παιδείας της χώρας θα αποφασίσει με ποιον τρόπο θα σταματήσει τα προγράμματα, είτε με διακοπή χρηματοδότησης είτε με αφαίρεση άδειας των πανεπιστημίων.
«Φοιτητές έρχονται έδω με Erasmus και έχουμε ήδη δύο τέτοια προγράμματα. Οπότε εάν οι Σπουδές φύλου δεν γίνουν δεκτές από τις αρχές, τότε τα Erasmus που χρηματοδοτεί η Κομισιόν, θα καταρρεύσουν» λέει η καθηγήτρια, Αντρέα Πέτο.
Η κυβέρνηση διακόπτει τις εν λόγω σπουδές καθώς όπως λέει είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα και συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να διδάσκονται οι νέοι κάποια άλλη επιλογή.






http://gr.euronews.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: