... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα απασχόλησης απευθυνόμενα σε γυναίκες

ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα για ανέργους με άρωμα... γυναίκας
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεση του ο ΟΑΕΔ έχει καταγραφεί μείωση των ποσοστών της ανεργίας των ανδρών κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες, στην περίπτωση των γυναικών, όμως, παρατηρήθηκε πολύ μικρότερη μείωση κατά 4,5 ποσοστιαίες μονάδες, διαπιστώνοντας ότι η ψαλίδα μεταξύ του ανδρικού και του γυναικείου ποσοστού ανεργίας διευρύνθηκε, αν και ο ρυθμός αύξησης των γυναικείων θέσεων εργασίας ήταν υψηλότερος σε σχέση με την ποσοστιαία αύξηση στην ανδρική απασχόληση.
Στα προγράμματα του ΟΑΕΔ που προγραμματίζονται και έχουν εγκριθεί τεχνικά δελτία για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, προβλέπεται ποσόστωση φύλου με σκοπό το κλείσιμο αυτής της ψαλίδας. Στα προγράμματα που θα "τρέξουν", το επόμενο διάστημα η σύνθεση φύλου είναι 60% γυναίκες και 40% άνδρες, για να κλείσει, όπως υποστηρίζουν πηγές του Οργανισμού, η ψαλίδα μεταξύ ανδρών και γυναικών στη σύνθεση της απασχόλησης.
Όπως αναφέρουν στελέχη του ΟΑΕΔ  η συμμετοχή των γυναικών υπερβαίνει αυτή των ανδρών σχεδόν σε όλα τα προγράμματα. Η συμμετοχή των γυναικών στα αρχικά προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ξεπερνούσε κατά πολύ τη συμμετοχή των ανδρών, αλλά η συμμετοχή των ανδρών αυξήθηκε πολύ, τον τελευταίο καιρό, καθώς υπήρξαν προγράμματα τα οποία επικεντρώθηκαν σε τεχνικά έργα στους δήμους και αφορούσαν ανδρικές ειδικότητες, κυρίως, στον τομέα των κατασκευών.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό με σκοπό την ανάσχεση του ανοίγματος και άλλο της ψαλίδας θα καταρτιστούν και θα προκηρυχθούν προγράμματα ενίσχυσης των δεξιοτήτων των γυναικών στις νέες τεχνολογίες και την πληροφορική ενώ επίσης προγραμματίζεται η υλοποίηση ενός προγράμματος για τις γυναίκες- θύματα βίας που διαμένουν σε ξενώνες γυναικών- θυμάτων βίας και το οποίο προωθεί την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Το πρόγραμμα που έχει εισηγηθεί ο ΟΑΕΔ  για γυναίκες, θα αφορά 8.000 άνεργες, Πρόκειται για προγράμματα που θα συνδυάζουν δράσεις συμβουλευτικής, κατάρτισης, τοποθέτησης στην εργασία και επαγγελματικού προσανατολισμού, ώστε να μπορούν να ενταχθούν οι γυναίκες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στην απασχόληση. 
Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αυτό αναμένονται να γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα.
www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: