... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

Οι γυναίκες παλεύουν για εργασιακή ισότηταΤο Χόλιγουντ μετά το #MeToo αλλάζει και κάνει τον ακτιβισμό προτεραιότητα στην ατζέντα του για τα δικαιώματα των γυναικών στην εργασία και την παιδεία.
Το βαρύ πυροβολικό του Χόλιγουντ δείχνει "κίτρινη κάρτα" σε πολιτικούς ηγέτες με ανοιχτή επιστολή κατά της ανισότητας των φύλων που υπογράφουν οι Όπρα Γουίνφρεϊ, Μέριλ Στριπ, Νάταλι Πόρτμαν κι άλλα βαριά ονόματα του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.
Οι 140 υπογραφές από τη βιομηχανία του θεάματος και όχι μόνο «προειδοποιούν» τους πολιτικούς ηγέτες με αυτή την επιστολή, σε μια πρωτοβουλία της οποίας αιχμή του δόρατος είναι η διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση ONE.
Μεταξύ των υπογραφών, οι Λετίσια Ράιτ και Τσάντγουικ Μπόουζμαν (Black Panthers), η Ρις Γουίδερσπουν, ο Ράιαν Ρέινολντς, η Έιμι Σούμερ, η Ίσα Ρέι, ο Μάικλ Σιν, η Θάντι Νιούτον, η Νάταλι Ντόρμερ.
Ζητούν δέσμευση για να βοηθηθεί το κάθε κορίτσι να έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση. Ζητούν από τους πολιτικούς ηγέτες να χρησιμοποιήσουν όλη τους την εξουσία για να κάνουν εφικτές "ιστορικής διάστασης αλλαγές για τις γυναίκες". Στην επιστολή, αναφέρονται στη φτώχεια ως κάτι σεξιστικό και τονίζουν: "Δεν θα μείνουμε άπραγες ενόσω παραβλέπονται οι πιο φτωχές γυναίκες". 
Πρόσφατα η Rihanna βρέθηκε στο πλευρό των Μακρόν απαιτώντας ίσες ευκαιρίες στην παιδεία για τα κορΟ πόλεμος συνεχίζεται και αυτή είναι η επιστολή τους. 

επιστολή:

"Αγαπητοί Παγκόσμιοι Ηγέτες, σας προειδοποιούμε.
Για 130 εκατομμύρια κορίτσια χωρίς εκπαίδευση. Για ένα δισεκατομμύριο γυναίκες χωρίς πρόσβαση σε τραπεζικό λογαριασμό. Για 39.000 κορίτσια, που σήμερα τα πάντρεψαν ενώ είναι ακόμη παιδιά. Για τις γυναίκες παντού, που πληρώνονται λιγότερο από ό,τι οι άντρες, ενώ κάνουν την ίδια δουλειά.
Πουθενά στον κόσμο οι γυναίκες δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους άντρες, αλλά το χάσμα των φύλων είναι ευρύτερο για τις γυναίκες που ζουν στη φτώχεια.
Η φτώχεια είναι σεξιστική. Και δεν θα μείνουμε άπραγες ενόσω παραβλέπονται οι πιο φτωχές γυναίκες.
Έχετε την ισχύ να φέρετε, φέτος, ιστορικές αλλαγές για τις γυναίκες. Από την G7 έως την G20. Από την Αφρικανική Ένωση έως τους ετήσιους προϋπολογισμούς σας. Θα σας ωθήσουμε για δεσμεύσεις και θα σας ελέγχουμε γι αυτές. Και αν τις φέρετε (τις αλλαγές αυτές) θα είμαστε οι πρώτες που θα υπερασπιστούμε την πρόοδό σας.
Δεν θα σταματήσουμε έως ότου υπάρξει δικαιοσύνη για τις γυναίκες και τα κορίτσια, παντού.
Γιατί για κανέναν από μας δεν υπάρχει ισότητα έως ότου υπάρχει ισότητα για όλους μας".
Την εκστρατεία έχουν "αγκαλιάσει" και ονόματα εκτός της show biz, όπως η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ, το υψηλόβαθμο στέλεχος του Facebook Σέριλ Σάντμπεργκ και η Τσέλσι Κλίντον.
http://www.cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: