... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018

Και η Ακαδημία των Βραβείων Νόμπελ κλυδωνίζεται με κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησηςΗ διαμάχη που συνεχίστηκε εδώ και μήνες γύρω από τη Σουηδική Ακαδημία «έβλαψε σοβαρά» τη φήμη του Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας, ανακοίνωσε το έγκριτο σώμα την Παρασκευή. Τρία μέλη της έχουν αποσυρθεί ήδη από τα καθήκοντά τους.
Το σκάνδαλο ξεκίνησε με 18 γυναίκες που δημοσίως κατηγορούν τον γνωστό φωτογράφο Jean-Claude Arnault για σεξουαλική κακοποίηση τον περασμένο Νοέμβριο. Ο Γάλλος Arnault είναι παντρεμένος με μέλος της σουηδικής ακαδημίας. Όλο αυτό ασκεί σημαντική επιρροή στον κόσμο της τέχνης της Σουηδίας.
Την προηγούμενη βδομάδα μεγάλος αριθμός διαδηλωτών συγκεντρώθηκε μπροστά από τη Σουηδική Ακαδημία Επιστημών κάνοντας κόμπο στο λαιμό τους φουλάρια. Να σημειωθεί ότι αυτή η κίνηση αποτελεί σύμβολο αντίδρασης απέναντι στην κακομεταχείριση των γυναικών. «Όλοι οι άντρες που παραμένουν στην Ακαδημία απομακρύνουν τις γυναίκες, δείχνοντας ότι ο σεξισμός επιτρέπεται. Πρέπει να φύγουν, χρειαζόμαστε κάτι καινούργιο», λέει μια διαδηλώτρια.
Οι γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι ο Arnault ασέλγησε πάνω τους και ότι εκφοβίζει τα θύματά του να μη μιλήσουν. Οι κατηγορίες που καλύπτουν την περίοδο μεταξύ του 1996 και του 2017 και περιλαμβάνουν επίσης ότι διαρρέει επανειλημμένα εμπιστευτικές πληροφορίες από τις συναντήσεις τις Ακαδημίας.
Έρευνα της αστυνομίας δείχνει ότι σημειώθηκαν παραβιάσεις των κανόνων εμπιστευτικότητας της Ακαδημίας σχετικά με το Νόμπελ στη λογοτεχνία. Αυτό επιβεβαιώνει τις ενδείξεις ότι τα ονόματα των νικητών είχαν διαρρεύσει. Η πηγή των διαρροών δεν δόθηκε.
http://popaganda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: