... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ένας καλλιτεχνικός διαγωνισμός κατά της έμφυλης βίας

Προκήρυξη διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους από τη Διοτίμα

Το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών Διοτίμα, προκηρύσσει διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους, με θέμα «Νέες και νέοι δημιουργοί ενάντια στη βία κατά των γυναικών: Μην προσπερνάς». Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε φοιτητές-φοιτήτριες σχετικών δημόσιων ή ιδιωτικών σχολών ή ανεξάρτητους δημιουργούς από 18 έως 30 ετών σου.
Οι ταινίες με θέμα την έμφυλη βία, σε όποια μορφή καταγραφής εκφράζει το δημιουργό, πρέπει να έχουν μέγιστη διάρκεια 5 λεπτών.  
Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από 18-4-2018 έως 31-5-2018. Οι ταινίες  θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά μέσω wetransfer στην ηλεκτρονική διεύθυνση diotima@otenet.gr. Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από την Εύα Στεφανή kai  Εύη Καραμπάτσου (σκηνοθέτιδες), Δέσποινα Τσούμα (σύμβουλο επικοινωνίας- εκπρόσωπο του ΚΓΜΕ Διοτίμα), θα επιλέξει τις 10 πρώτες διακριθείσες ταινίες. Αυτές θα ανακοινωθούν, την 11η Ιουνίου 2018, και θα αναρτηθούν  στην  ιστοσελίδα του ΚΓΜΕ Διοτίμα, για να τεθούν στην κρίση του κοινού μέσω ψηφοφορίας, σε ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το πρώτο βραβειο κριτικής επιτροπής και το πρώτο βραβείο κοινού θα πάρουν από 1.000 ευρώ. Επίσης θα δοθούν και δύο τιμητικές διακρίσεις.
Ο διαγωνισμός αποτελεί τμήμα της νέας πανελλαδικής καμπάνιας κατά της έμφυλης βίας, που  ξεκίνησε συμβολικά στις 8 Μάρτη 2018, με θέμα: «Άλλη μια καμπάνια που δεν θα έπρεπε να είναι αναγκαία».
Περισσότερες πληροφορίες, εδώ
/typos-i.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: