... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Θεματική Περιήγηση "Ταξιδεύοντας στον κόσμο των Γυναικών. Η θέση της Γυναίκας από την Αρχαιότητα έως τη Νεώτερη εποχή" στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Δικαιωμάτων των Γυναικών








Ενημέρωση

 Πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά  η Θεματική Περιήγηση "Ταξιδεύοντας στον κόσμο των Γυναικών. Η θέση της Γυναίκας από την Αρχαιότητα έως τη Νεώτερη εποχή" με αφορμή την  παγκόσμια ημέρα της γυναίκας,8 Μαρτίου που συνδιοργάνωσε το Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Θηβαίων με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας.
 Από τη εποχή του Λίθου  και τη μητριαρχική κοινωνία , στη Μυκηναϊκή εποχή και  αργότερα , στην κλασσική ,την Βυζαντινή και  την Χριστιανική περίοδο, το ταξίδι στον κόσμο των γυναικών ήταν εξαιρετικό.
Από την πρώτη γυναικεία κινητοποίηση του 1857 των εργατριών υφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διεκδίκησαν, δεχόμενες έντονη αστυνομική βία, βελτίωση των εργασιακών τους συνθηκών, έως το 1909 που καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο δρόμος μακρύς και γεμάτος προκατάληψη, εμπόδια, αμφισβήτηση και συνεχή αγώνες .
Ευχαριστούμε πολύ, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θηβών για την ελεύθερη είσοδο στο πλαίσιο της δράσης , την εξαιρετική ,για ακόμη μία φορά υπάλληλο-αρχαιολόγο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών και της ΕΑΒ  Εύη Τσότα για την περιήγηση, όλες τις συμμετέχουσες (πλειοψηφία συναδέλφισσες-εργαζόμενες στον Δήμο Θηβαίων) που τίμησαν την σημασία της ημέρας με την δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Θηβαίων καθώς και την δημοτική αρχή που έδωσε λόγω της ημέρας, άδεια στις γυναίκες εργαζόμενες  αναγνωρίζοντας και τιμώντας τους αγώνες τους.


Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών 
Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων




































Δεν υπάρχουν σχόλια: