... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Η ΕΕ προσχωρεί στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης



Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσχωρεί σήμερα στη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣτΕ, τη σύμβαση θα υπογράψουν εκ μέρους της ΕΕ στο Στρασβούργο, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Μάλτας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Πρέσβης Τζόζεφ Φιλέττι, εκ μέρους του Συμβουλίου της ΕΕ και η Ευρωπαία Επίτροπος Βέρα Γιουροβά, αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων.

Παρών στην τελετή θα είναι και ο Γενικός Γραμματέας του ΣτΕ Θόρμπγιορν Γιάνγκλαντ.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο, το Συμβούλιο είχε εκδώσει δύο αποφάσεις για την υπογραφή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, αναφέροντας πως η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ΕΕ να καταπολεμήσει τη βία εναντίον των γυναικών εντός της επικράτειάς της και ανά τον κόσμο.

Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι η πιο ολοκληρωμένη διεθνής συνθήκη για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας. Η Σύμβαση προτάθηκε το 2011 και ετέθη σε ισχύ τον Αύγουστο του 2014.

Σύμφωνα με τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης η βία κατά των γυναικών θεωρείται παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για την αντιμετώπισή της προβλέπονται μέτρα πρόληψης της βίας, προστασίας των θυμάτων και δίωξης των δραστών.

Μετά την επίσημη υπογραφή, θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τη σύναψη της Σύμβασης οι οποίες απαιτούν την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δείτε την σύμβαση εδώ

dialogos.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: