... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Σαουδική Αραβία: Οι γυναίκες θα μπορούν να εργάζονται χωρίς την άδεια του συζύγου τους

Σαουδική Αραβία: Οι γυναίκες θα μπορούν να εργάζονται χωρίς την άδεια του συζύγου τους - Media

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας κάνει τα απαραίτητα βήματα ώστε να δώσει περισσότερα δικαιώματα στις γυναίκες της χώρας, στην προσπάθειά της να αναδιαρθρώσει την οικονομία.
Ο βασιλιάς Σαλμάν διέταξε την αναθεώρηση των νόμων  που δυσκολεύουν τις γυναίκες να έχουν πρόσβαση την εκπαίδευση,  στην εργασία, ακόμα και στην πρόσβαση στην ιατρική αν δεν έχουν την συγκατάθεση του συζύγου τους ή ενός άντρα συγγενή τους. Σύμφωνα με το διάταγμα, πλέον δεν θα απαιτείται η σχετική άδεια. 
Εκτιμάται πως η συνταγματική αναθεώρηση θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι και τρεις μήνες, λόγω της πληθώρας νόμων που πρέπει να αλλάξουν.
«Αν το βασιλικό διάταγμα εφαρμοστεί σωστά θα μπορούσε να βάλει ένα τέλος στην αμφισβητουμένη πρακτική της κηδεμονίας των γυναικών η οποία τους έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση», δήλωσε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Το διάταγμα θα μας επιτρέψει μεγαλύτερη κινητικότητα στο εργατικό δυναμικό μέσα στη χώρα, κάτι που ευνοήσει την οικονομική δραστηριότητα της χώρας», αναφέρουν αξιωματούχοι της χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: