... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Η πρωτιά αυτής της γυναίκας στη βουλή της Αυστραλίας!



Η πρώτη πολιτικός που θήλασε το μωρό της μέσα στη βουλή της Αυστραλίας είναι η γερουσιαστής Λαρίσα Γουότερς. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ψηφοφορίας, η Γουότερς έβαλε στο στήθος της τη δύο μηνών κόρη της Άλια Τζόι, όταν εκείνη πείνασε.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Αυστραλίας ακολούθησε το παράδειγμα της Γερουσίας επιτρέποντας το θηλασμό κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, αλλά καμία πολιτικός δεν το είχε κάνει μέχρι σήμερα.
«Χρειαζόμαστε γυναίκες και γονείς στη βουλή» έγραψε η Γουότερς στο Facebook. «Και χρειαζόμαστε περισσότερους φιλικούς προς την οικογένεια και ευέλικτους χώρους εργασίας, και προσβάσιμη φροντίδα για τα παιδιά όλων».
Η γερουσιαστής Κέιτι Γκάλαχερ τόνισε πως άξιζε να σταθεί κανείς στη στιγμή αυτή. «Οι γυναίκες το κάνουν εδώ και καιρό σε κοινοβούλια σε όλο τον κόσμο» δήλωσε στο Sky News Australia. «Οι γυναίκες θα συνεχίσουν να κάνουν παιδιά κι αν θέλουν να συνεχίζουν να εργάζονται και να φροντίζουν το παιδί τους, η πραγματικότητα είναι πως θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο για αυτό».
Μέχρι πέρσι, στη Βουλή των Αντιπροσώπων οι πολιτικοί επιτρεπόταν να πάρουν τα μωρά τους μόνο μέσα στα γραφεία του κοινοβουλίου ή τους κοινόχρηστους χώρους.
Στη Γερουσία όμως ο θηλασμός επιτρέπεται από το 2003.


Δεν υπάρχουν σχόλια: