... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Στο Γυμνάσιο της ΔΕ Βαγίων του Δήμου Θηβαίων το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης γυναικών του Δήμου Θηβαίων



Την Παρασκευή 12/05/2017 η κοινωνιολόγος και η ψυχολόγος του Κέντρου βρέθηκαν στην Δημοτική Ενότητα Βάγια και συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο προκειμένου να υποστηρίξουν την ενότητα "'Εμφυλες Ταυτότητες " της Θεματικής Εβδομάδας των γυμνασίων όπως θεσπίστηκε για εφέτος απο το Υπουργείο Παιδείας.

80 περίπου μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου , ενημερώθηκαν για τις έννοιες του βιολογικού και κοινωνικού φύλου, τους παράγοντες διαμόρφωσης του φύλου , τα στερεότυπα που υπάρχουν καθώς και τις συνέπειες που οδηγούν συνήθως τα στερεότυπα αυτά .

Μέσω των βιωματικών εργασιών οι μαθητές συνειδητοποίησαν τις έννοιες καλύτερα και τους λύθηκε με την συζήτηση όποια απορία είχαν.

Ευχαριστούμε τόσο την διεύθυνση του σχολείου όσο και το διδακτικό προσωπικό για την πρόσκληση, την συνεργασία και την φιλοξενία.

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου



 

























Δεν υπάρχουν σχόλια: