... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΜΕΛΙΝΤΑ ΓΚΕΙΤΣ: Η γυναικεία ατζέντα για «γόνιμη» ανάπτυξη

Η Γκέιτς τονίζει τη σύνδεση μεταξύ των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων της γυναίκας και της οικονομικής ανάπτυξης

Ο λόγος για τη Μελίντα Γκέιτς, επικεφαλής της Pivotal Ventures και συνιδρύτρια του ιδρύματος Bill &, η οποία δεν δίστασε να τα βάλει πρόσφατα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ,
όταν ο δεύτερος αποφάσισε να απαγορεύσει τη χρηματοδότηση διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων που υποστηρίζουν το δικαίωμα των γυναικών να επιλέγουν την άμβλωση.
Η Γκέιτς, από τις πρώτες γυναίκες που αναρριχήθηκαν στον τεχνολογικό κλάδο, επανέλαβε τη δέσμευση του ιδρύματός της να καταστήσει τη δυνατότητα επιλογής αντισύλληψης διαθέσιμη σε 120 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως μέχρι το 2020. Σε ένα προσωπικό της σημείωμα, τόνισε τη σύνδεση μεταξύ των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων και της οικονομικής ανάπτυξης. Η δημόσια συζήτηση που ακολούθησε δείχνει τον σεβασμό που έχει κερδίσει η Μελίντα ως το δημόσιο πρόσωπο του ιδρύματος που ξεκίνησαν αυτή και ο σύζυγός της, Μπιλ Γκέιτς.
Τα 37 δισεκατομμύρια δολάρια που το ίδρυμα έχει δώσει σε επιχορηγήσεις από το 2015 έχουν συμβάλει στη βελτίωση της θέσης της γυναίκας και τη μείωση των μεταδοτικών ασθενειών στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Κόρη μηχανικού, η Μελίντα ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στη Microsoft το 1987, όταν ακόμη η εταιρεία ήταν μικρή και άσημη.
Τα δύσκολα χρόνια
Μολονότι είχε πτυχίο πάνω στην Πληροφορική, η ίδια έχει παραδεχτεί πως αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες μέχρι να καθιερωθεί σε μια ανδροκρατούμενη βιομηχανία, όπως αυτή της τεχνολογίας.
Γι' αυτόν το λόγο άλλωστε το 2015 προέβη στην ίδρυση της Pivotal Ventures, ενός εταιρικού «οχήματος» που προάγει την ισότητα των φίλων στον εργασιακό χώρο και τη γυναικεία χειραφέτηση.
Οσο για την περιουσία που απολαμβάνει από κοινού με τον σύζυγό της Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτή του τεχνολογικού κολοσσού που ακούει στο όνομα Microsoft, ανέρχεται σε 78 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία προορίζονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
ΜΑΡΙΑ ΑΚΡΙΒΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: