... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Ρωσία:Η ΧΩΡΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ

Οι κακοποιημένες γυναίκες είναι πιθανότερο να γεννήσουν γιους, λέει ρωσική εφημερίδα

Ο Γιάροσλαβ Κορομπατόβ, αρθρογράφος της εφημερίδας λέει ότι «οι βιολόγοι επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν αξιοσημείωτα πλειονεκτήματα για τις γυναίκες που κακοποιούνται από τους άνδρες τους, καθώς είναι πιο πιθανόν να γεννήσουν αγόρια». Την μελέτη έκανε ένας αμφιλεγόμενος ερευνητής ψυχολόγος, ο Σατόσι Καναζάουα.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε την ώρα που η κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν προωθεί νομοθεσία που θα προβλέπει μειωμένες ποινές για τους άνδρες που κατηγορούνται για ενδοοικογενειακή βία, προκαλώντας παγκόσμια κατακραυγή.
Το 2005, ο ίδιος αρθρογράφος, δημοσίευσε ένα κείμενο, με τίτλο «οι βίαιοι άνδρες έχουν περισσότερους γιους» και τρία χρόνια αργότερα, ένα ακόμη, με τίτλο «γιατί τόσες κακοποιημένες γυναίκες παραμένουν σπίτια τους, στο οποίο έγραφε ότι μπορεί να επιλέχθηκαν να αντέχουν ένα συγκεκριμένο επίπεδο βίας από τους συντρόφους τους.
Επίσης, στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι οι αφρικανικές χώρες υποφέρουν από τη φτώχεια, λόγω της χαμηλής νοημοσύνης τους και ότι οι μαύρες γυναίκες είναι αντικειμενικά λιγότερο ελκυστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: