... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Σαουδική Αραβία:Διορίστηκε η πρώτη γυναίκα επικεφαλής μιας εμπορικής τράπεζας της χώρας

Η Ράνια Νασάρ διορίστηκε σήμερα διευθύνουσα σύμβουλος του Samba Financial Group και έγινε η πρώτη γυναίκα επικεφαλής μιας εισηγμένης εμπορικής τράπεζας της Σαουδικής Αραβίας στο πλαίσιο των οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης.
Η Νασάρ είναι μέλος του συμβουλίου της μονάδας παγκοσμίων αγορών της Samba και μιας μονάδας στο Πακιστάν έχοντας σχεδόν 20ετή εμπειρία στον τραπεζικό τομέα.
Σημειώνεται ότι οι γυναίκες, που στη Σαουδική Αραβία δεν επιτρέπεται να οδηγούν και τελούν υπό την κηδεμονία των ανδρών, καταλαμβάνουν ελάχιστες υψηλόβαθμες θέσεις στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.
Ωστόσο, οι μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησε πέρυσι η Σαουδική Αραβία περιλαμβάνουν και την ενίσχυση του ρόλου των γυναικών στην οικονομία.
Επιπλέον, το χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας διόρισε την περασμένη εβδομάδα την τη Σάρα αλ-Σουχαΐμι, πρώτη γυναίκα πρόεδρος, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα διευθύνουσα σύμβουλος μια σαουδαραβικής επενδυτικής τράπεζας όταν ανέλαβε τα ηνία της NCB Capital το 2014.
Οι μεταρρυθμίσεις της Σαουδικής Αραβίας προβλέπουν ότι τα επόμενα χρόνια το ποσοστό των γυναικών στο εργατικό δυναμικό θα φτάσει το 30% από το 22% σήμερα.
Η Samba είναι η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας βάσει ενεργητικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: