... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Αφγανιστάν: Κληρικός παντρεύτηκε εξάχρονο κορίτσι ως «θρησκευτικό δώρο»

koritsi-kakopoihsh870
Ένας Αφγανός κληρικός βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, καθώς παντρεύτηκε ένα κορίτσι μόλις έξι ετών. Μάλιστα, ο άντρας, ο οποίος υπολογίζεται πως είναι περίπου 60 ετών υπερασπίστηκε την επιλογή του, ισχυριζόμενος πως οι γονείς του κοριτσιού την προσέφεραν σε αυτόν ως «θρησκευτικό δώρο».
Ο κληρικός, ο οποίος ονομάζεται Mohammad Karim συνελήφθη μετά τον γάμο του με το μικρό κορίτσι, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε το παιδί στα χέρια του 60χρονου.
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, οι γονείς της εξάχρονης υποστηρίζουν πως ο άντρας λέει ψέματα και πως η κόρη τους απήχθη από το σπίτι τους.
Όσο για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μικρό παιδί, ενδεικτική είναι η δήλωση Αφγανής αξιωματούχου: «Το κορίτσι δεν μιλά, αλλά επαναλαμβάνει μόνο ένα πράγμα: “Φοβάμαι αυτόν τον άντρα”».
Στο Αφγανιστάν η νόμιμη ηλικία γάμου για τις γυναίκες είναι στα 16 τους χρόνια, ενώ για τους άντρες στα 18. Ωστόσο, οι γάμοι με παιδιά είναι συχνό φαινόμενο, ιδιαίτερα σε επαρχιακές περιοχές.
Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνα του υπουργείου Δημόσιας Υγείας του Αφγανιστάν το 53% των γυναικών ηλικίας 25-49 ετών έχουν προχωρήσει σε γάμο πριν από τα 18 τους χρόνια.
Οι παιδικοί γάμοι θεωρείται ότι αποτελούν έναν από τους βασικούς λόγους για τα αυξημένα ποσοστά στους θανάτους των μητέρων στη γέννα στο Αφγανιστάν, καθώς τις περισσότερες φορές το σώμα των νεαρών κοριτσιών δεν έχει αναπτυχθεί επαρκώς, ώστε να αντέξει τη διαδικασία του τοκετού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: