... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Telegraph: 9 μέρη όπου απαγορεύεται η πρόσβαση στις γυναίκες και ένα μέρος άβατο για τους άνδρες

Telegraph: 9 μέρη όπου απαγορεύεται η πρόσβαση στις γυναίκες

1. Άγιος Όρος
Αυτό το βουνό και η χερσόνησος στη Βόρεια Ελλάδα είναι το σπίτι για πάνω από 2.000 μοναχούς που ζουν ασκητική ζωή στα 20 μοναστήρια. Οι ξένοι, όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν, επιτρέπονται μόνο με ειδική άδεια, αρκεί φυσικά να μην είναι γυναίκες κι αυτό ισχύει για πάνω από 1.000 χρόνια.


2. Όρος Omine, Ιαπωνία
Οι γυναίκες απαγορεύεται από την παράδοση να αναρριχούνται σε βουνά ιερά για τις θρησκείες Σίντο – αλλά μόνο το Όρος Omine στην Νάρα της Ιαπωνίας επιβάλλει αυτό τον κανόνα αν και υπάρχει ένα μικρό τμήμα του βουνού που προορίζεται για τις γυναίκες.



3. Ναός Ayyappa, Sabarimala, Ινδία
Από το 1991 όλες οι γυναίκες ηλικίας μεταξύ 10- 50 ετών (την εποχή που θα μπορούσαν να έχουν έμμηνο ρύση) έχουν απαγορευτεί από την λατρεία σε αυτό τον ινδουιστικό ναό στην Κεράλα. Παρόλο που έχει γίνει αίτηση για την επανεξέταση της απαγόρευσης στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας, ο νόμος παραμένει ο ίδιος.


4. Haji Ali Dargah, Ινδία
Αυτό το τζαμί και τάφος στη Βομβάη επίσης απαγορεύει τους θηλυκούς προσκυνητές. «Η είσοδος των γυναικών σε κοντινή απόσταση από τον τάφο ενός αρσενικού μουσουλμάνου αγίου θεωρείται τραγική αμαρτία στο Ισλάμ», σύμφωνα με τους διαχειριστές του τόπου.

Haji Ali Dargah, Ινδία


5. Ναός Jain, Ινδία
Η απαγόρευση της εισόδου των γυναικών είναι σύνηθες σε πολλές ινδικές θρησκευτικές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Patbausi Satra στο Assam, τον Ναό Sree Padmanabhaswamy στην Κεράλα, τον Ναό Lord Kartikeya στο Πουσκάρ, τον ναό Jain στο Ranakpur καθώς και στο Jama Masjid, το μεγαλύτερο τζαμί της Ινδίας.
Ναός Jain, Ινδία


6. Νεκροταφεία της Σαουδικής Αραβίας – και ένα υποκατάστημα των Starbucks
Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία έρχονται αντιμέτωπες με ένα πλήθος περιορισμών σχετικά με το πού μπορούν να πάνω και τι μπορούν να κάνουν. Νωρίτερα φέτος είχαν προσωρινά αποκλειστεί από την είσοδο σε ένα υποκατάστημα των Starbucks στην πρωτεύουσα Ριάντ. Τους απαγορεύεται επίσης να οδηγούν, να ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς, να πάνε οπουδήποτε χωρίς άνδρα συνοδό, να φορούν ρούχα που να «αναδεικνύουν την ομορφιά τους», να χρησιμοποιούν τις δημόσιες πισίνες, να εισέρχονται σε νεκροταφεία ή να συνομιλούν με άνδρες που είναι συγγενείς.




7. Τα γήπεδα ποδοσφαίρου στο Ιράν
Πέρυσι το Ιράν συμφώνησε να επιτρέψει έναν περιορισμένο αριθμό γυναικών να παρακολουθήσει αγώνες βόλεϊ, μετά την διεθνή κατακραυγή για την φυλάκιση μιας Βρετανο-Ιρανής που επιχείρησε να παρακολουθήσει έναν αγώνα. Αλλά ενώ πλέον επιτρέπεται η είσοδος των γυναικών σε στάδια για να παρακολουθήσουν ανδρικά αθλήματα, όπως το βόλεϊ, το μπάσκετ, το χάντμπολ και το τένις, σε άλλα όπως το ποδόσφαιρο, η κολύμβηση και η πάλη, παραμένουν αυστηρώς εκτός ορίων.



8. Muirfield Golf Club, Σκωτία
Το κλαμπ East Lothian ψήφισε κατά της αποδοχής γυναικών – μελών νωρίτερα αυτό το μήνα, πυροδοτώντας οργή μεταξύ των επαγγελματιών με αποτέλεσμα η αρχή του αθλήματος να αποφασίσει την απαγόρευση της φιλοξενίας του τουρνουά Open.




9. Το υδάτινο πάρκο Galaxy Rutschenparadies, Γερμανία
Το 2012, απαγορεύτηκε στις γυναίκες η χρήση μιας τσουλήθρας μεγάλης ταχύτητας σε αυτό το γερμανικό υδάτινο πάρκο όταν αρκετές γυναίκες παραπονέθηκαν για τραυματισμούς. «Αυτοί οι τραυματισμοί προκαλούνται από τη φύση της γυναικείας ανατομίας» δήλωσε στην Local ο διευθυντής του πάρκου, Marcus Maier.
Το υδάτινο πάρκο Galaxy Rutschenparadies, Γερμανία


Και ένα μέρος όπου απαγορεύονται οι άνδρες
Το χωριό Umojia στην Κένυα ιδρύθηκε το 1990 ως ένα καταφύγιο για γυναίκες – θύματα βίας από άνδρες , καθώς και νεαρές κοπέλες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τους αναγκαστικούς γάμους. Εκεί μπορεί να βρε κανείς σχολείο, πολιτιστικό κέντρο καθώς και κάμπινγκ για τουρίστες ενώ φυσικά απαγορεύονται οι άνδρες.
Το χωριό Umojia στην Κένυα

Δεν υπάρχουν σχόλια: