... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΓΙΦ: Ρέζους θηλυκό;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ρέζους θηλυκό;

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.) εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για το πρόσφατο διαφημιστικό μήνυμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Το μήνυμα βρίθει σεξιστικών προτύπων, τα οποία, για ακόμη μία φορά, αναπαραγάγουν την εικόνα του ισχυρού αρσενικού και του υποτακτικού θηλυκού, συμβάλλοντας στην αναπαραγωγή παρωχημένων και αναχρονιστικών στερεοτυπικών αντιλήψεων.

Έτσι, η σοβαρότητα του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας καλύπτεται με τον μανδύα της παρωδίας, ώστε να οδηγεί στην πλήρη διαστρέβλωση της πρόθεσης του επισπεύδοντα φορέα του μηνύματος.

Ταυτόχρονα, τάσσεται οξύμωρα υπέρ μιας διάκρισης των φύλων, που, ωστόσο, δεν προβλέπεται από τις διαφορετικές ομάδες αίματος. Άλλωστε, στο αίμα δε χωρά ομάδα ανδρών και γυναικών.

Με αυτό τον τρόπο,  τα ωφελήματα της εθελοντικής αιμοδοσίας για το κοινωνικό σύνολο γίνονται βορά στις ορέξεις ανίδεων και τροχοπέδη στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών.

Η Γ.Γ.Ι.Φ. θα συνεχίζει να στηλιτεύει κάθε δημόσια δράση, η οποία παραβιάζει κατάφωρα την προσωπικότητα του ανθρώπου, ανεξαρτήτως φύλου, και προσβλέπει στη συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών αρχών για την άρση των έμφυλων στερεοτυπικών πεποιθήσεων  και πρακτικών.
Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/                                         Το  Γραφείο Τύπου, 6/6/2016                                                                
Τηλ 2131511102Δεν υπάρχουν σχόλια: