... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Μαθητές οι εμπνευστές της αφίσας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων

Screen Shot 2016-03-09 at 2.18.28 PM

Με την διάκριση τριών σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Αφίσας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων με θέμα «Χτίζουμε την Ισότητα των Φύλων δημιουργώντας ενάντια στα στερεότυπα».
Το πρώτο βραβείο θα απονεμηθεί στο 2ο ΓΕΛ Κορυδαλλού, το δεύτερο στο 1ο ΕΠΑΛ Καρπάθου και το τρίτο στο ΓΕΛ Διδυμότειχου. Το σύνολο των έργων θα εκτεθούν στο Ινστιτούτο Θερβάντες, (Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα), στις 28, 29 και 30 Μαρτίου. Την πρώτη ημέρα της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί και η βράβευση των διακριθέντων μαθητών ενώ τα σχολεία που επιθυμούν να την επισκεφτούν θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Ινστιτούτο στο τηλέφωνο 2103634117.
Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές/μαθήτριες και να επιδείξουν ενδιαφέρον για θέματα ισότητας, στοχεύοντας στην παραγωγή πρωτότυπων έργων που θα προβάλουν το πώς αντιλαμβάνονται οι ίδιοι – και οι ίδιες – την έννοια της ισότητας των φύλων και την εξάλειψη των στερεοτύπων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: