... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ενημέρωση-συζήτηση στα ΚΑΠΗ Θήβας και Βαγίων με θέμα "Ενδοοικογενειακή Βία στην Τρίτη Ηλικία

Ενημέρωση-συζήτηση στα ΚΑΠΗ Θήβας και Βαγίων με θέμα "Ενδοοικογενειακή Βία στην Τρίτη Ηλικία" θα πραγματοποιηθει την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 και την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, απο το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Θηβαίων, μετά από πρόσκληση της κοινωνικής υπηρεσίας των ΚΑΠΗ Θήβας και ΚΑΠΗ  Βαγίων.


Στην συζήτηση ενημέρωση θα μιλήσουμε για τον θεσμό της οικογένειας από την αρχαιότητα έως σήμερα ,τον ρόλο των γυναικών σε κάθε εποχή  και τις μορφές που έχει πάρει η οικογένεια στο πέρασμα των χρόνων.
Επίσης θα αναφερθούμε στην τρίτη ηλικία και στον ρόλο των ηλικιωμένων σήμερα, στα χαρακτηριστικά τους, στις ανάγκες και στα προβλήματά τους (όπως είναι και η ενδό-οικογενειακή βία) καθώς και στις δομές υποστήριξης που υπάρχουν τόσο για τα θύματα βίας όσο και για  την τρίτη ηλικία.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: