... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Μια γυναίκα ζωγραφίζει 11 πορτραίτα της υπό την επίδραση LSD

image

Είναι αναμφισβήτητο πως είτε μιλάμε για μουσική και ταινίες είτε για τέχνη και λογοτεχνία, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά έχουν παίξει σίγουρα το ρόλο τους στη δημιουργία κάποιου αριστουργήματος.
Ευτυχώς ή δυστυχώς, το αλκοόλ, το όπιο, το LSD και η κοκαΐνη επιδρούν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο εγκέφαλός μας, για κάποιους απλά αμβλύνει τις αισθήσεις, για άλλους ανοίγει έναν ολοκαίνουργιο κόσμο δημιουργικών και φανταστικών πιθανοτήτων.
Μια χρήστης του Reddit (whatafinethrowaway), αποφάσισε να στήσει ένα πείραμα. Ζήτησε από τη φίλη της να ζωγραφίσει 11 πορτραίτα μέσα σε 9 ώρες αφού πήρε 200 μιλιγκράμ LSD. Το πείραμα ήταν να δει από πρώτο χέρι τι επίδραση θα είχαν τα ναρκωτικά στον εγκέφαλο και έπειτα στην δημιουργική διαδικασία. Καθώς η φίλη της άρχισε να ζωγραφίζει τα πορτραίτα της, η χρήστης του REddit κατέγραφε προσεκτικά τι συνέβαινε μέσα στις 9 αυτές ώρες.
«Ξόδευε από 15 έως 45 λεπτά στο κάθε σχέδιο. Δεν φαινόταν ιδιαίτερα δύσκολο για εκείνη να συγκεντρωθεί, κάτι που με εντυπωσίασε ιδαίτερα. Απλά αγαπούσε πολύ αυτό που έκανε. Δεν ξέρω αν η αλλαγή στο στιλ ήταν επιτηδευμένη ή όχι».
Δείτε τα στάδια της επίδρασης των ναρκωτικών στον εγκέφαλο και τη δημιουργικότητα της γυναίκας:
1. 15 λεπτά
image
2. 45 λεπτά
image

-Νιώθεις κάτι;
-Όχι
-Αυτά είναι πολύ λαμπερά χρώματα!
-Ναι. Αυτό μάλλον θα χειροτερέψει.
3. 1 ώρα και 45 λεπτά
image
4. 2 ώρες και 15 λεπτά
image
-Ήταν καλή ιδέα να αγοράσουμε χρωματιστά μολύβια.
5. 3 ώρες και 30 λεπτά
image
-Δεν ζωγράφισα τα μάτια. Θες να ζωγραφίσω τα μάτια; Δεν νιώθω σαν να θέλω να ζωγραφίσω τα μάτια.
6. 4 ώρες και 45 λεπτά
image
-Ορίστε. Είμαι μωβ. Συνήθως, ζωγραφίζω τα μάτια στο τέλος γιατί δεν θέλω να νιώθω ότι η εικόνα με κοιτάζει όταν την ζωγραφίζω. Εδώ, δεν ήθελα η εικόνα να με κοιτάζει καθόλου.
7. 6 ώρες
image
-Έχασα το μαύρο μολύβι, Είχα μόνο τα χρωματιστά.
8. 6 ώρες και 45 λεπτά
image
9. 8 ώρες
image
(Μετά από 45 λεπτά στο σκοτάδι, ακούγοντας Pink Floyd, άρχισε να ζωγραφίζει ξανά)
10. 8 ώρες και 45 λεπτά
image
-Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου, προσπάθησα να ζωγραφίσω αυτό που ήταν μέσα στο κεφάλι μου, αλλά στη μέση περίπου, συνέβαιναν πράγματα έξω από το κεφάλι μου.
11. 9 ώρες και 30 λεπτά
image
-Θες να δοκιμάσεις να ζωγραφίσεις ένα τελευταίο; Ένα κανονικό ας πούμε;
-Θα προσπαθήσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: