... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

«Οι άντρες λέμε όχι στη βία κατά των γυναικών: Το ξέρω. Το ξέρεις. Το ξέρουμε. Φτάνει».





«Οι άντρες λέμε όχι στη βία κατά των γυναικών: Το ξέρω. Το ξέρεις. Το ξέρουμε. Φτάνει».
Άρχισε πολύμηνη, παγκύπρια εκστρατεία στα ΜΜΕ
«Να καταπολεμηθούν οι κυρίαρχες αντιλήψεις για τον ανδρισμό και την αντρική ταυτότητα, που διαιωνίζουν τον κύκλο της έμφυλης βίας»
Με πρωταγωνιστές τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρου Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, τον ποδοσφαιριστή της «Ομόνοιας» Μίκαελ Ποτέ, τον τεχνικό διευθυντή του ΑΠΟΕΛ Γκουσταύο Μαντούκα, τον τραγουδοποιό Αλκίνοο Ιωαννίδη, τον Ανδρέα και τον Φάνο, άρχισε χθες πολύμηνη, παγκύπρια εκστρατεία στα ΜΜΕ, για καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών, με επικοινωνιακά εργαλεία της, τηλεοπτικά, ηλεκτρονικά, ραδιοφωνικά και έντυπα μηνύματα, που θα προβληθούν με σύνθημα, «Οι άντρες λέμε όχι στη βία κατά των γυναικών: Το ξέρω. Το ξέρεις. Το ξέρουμε. Φτάνει».
Την εκστρατεία, που πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υλοποιεί το Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε συνεργασία με το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS) και τη διαφημιστική εταιρεία Contact Grey. Η εκπρόσωπος της εταιρείας Λία Φλουρέντζου εξήγησε την επικοινωνιακή στρατηγική της εκστρατείας και ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ανέβει η σχετική σελίδα, στο facebook (https://www.facebook.com/ViolenceAgainstWomenCyprus?fref=ts), η οποία θα ενημερώνεται με μηνύματα, σε όλη τη διάρκεια της εκστρατείας - μέχρι τον Νοέμβριο 2015.
Από χθες άρχισε η τηλεοπτική μετάδοση, με τέσσερα μικρά και εύστοχα τηλεοπτικά σποτάκια, με στοιχεία για τη βία κατά των κοριτσιών και γυναικών στην Κύπρο, και με το σύνθημα της εκστρατείας. Η εκστρατεία θα επεκταθεί και με ραδιοφωνικά μηνύματα, όπως και με μηνύματα σε περιοδικά και εφημερίδες, με γιγαντοαφίσες σε αυτοκινητόδρομους και με αφίσες σε λεωφορεία στη Λευκωσία και στη Λεμεσό, σε πολυκαταστήματα και σε δημόσιους χώρους, στις οθόνες και σε χώρους του σταδίου ΓΣΠ. Η εκστρατεία θα συνεχιστεί με μηνύματα στους κινηματογράφους και από τον Οκτώβρη, με δρώμενα στις πόλεις.
Πηγή: sigmalive.com



Δεν υπάρχουν σχόλια: