... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Make it Fair: Το σατιρικό βίντεο για την ισότητα των δύο φύλων



Πάνω από 70 γυναίκες συμμετέχουν στο βίντεο της καμπάνιας MakeItFair για την ισότητα των δύο φύλων στο Hollywood. Με σατιρική διάθεση και δημιουργικότητα καλλιτέχνες και επαγγελματίες στον χώρο του θεάματος όπως οι Rita Wilson, Mamie Gummer, Annie Parisse και Kathleen Chalfant πρωταγωνιστούν στο βίντεο της Adrienne Campbell-Holt που έγραψαν οι Patricia Noonan, Nadia Quinn και Emily Tarver εστιάζοντας στο ποσοστό των ταινιών που δημιουργούνται κατά αποκλειστικότητα από άντρες.
Μόνο το 93% των δημοφιλών ταινιών σκηνοθετήθηκαν πέρυσι από άντρες και μόλις το 80% των ταινιών γράφτηκαν από άντρες σεναριογράφους. «Δεν θα ενδώσουμε μέχρι να φτάσει το 100%» λένε ειρωνικά οι πρωταγωνίστριες της καμπάνιας που θέλουν να δουν περισσότερες γυναίκες μπροστά και πίσω από τις κάμερες στα στούντιο του Hollywood. Όπως λένε, εξάλλου, χρειαζόμαστε ένα ‘αντρικό κίνημα’ δεδομένου ότι το 80% των μελών του αμερικανικού κογκρέσου αποτελείται από άντρες και το 95% των πιο πλούσιων διευθυντών εταιρειών είναι άντρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: