... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Εκατοντάδες επικίνδυνοι Βικτωριανοί σε λίστα αναμονής. Σε κίνδυνο παραμένουν ανυπεράσπιστες γυναίκες και παιδιά

Εκατοντάδες επικίνδυνοι Βικτωριανοί σε λίστα αναμονής

Χωρίς τέλος φαίνεται ότι συνεχίζεται το δράμα εκατοντάδων οικογενειών της Βικτώριας. Τα 35 ειδικά προγράμματα για την αντιμετώπιση της αντρικής βίας στη Βικτώρια δεν είναι αρκετά για να δεχθούν τις εκατοντάδες περιπτώσεις παραβατών του νόμου για την ενδο-οικογενειακή βία. 
Η λίστα αναμονής έχει φτάσει στο χειρότερο επίπεδο τους τελευταίους 12 μήνες καθώς όλο και περισσότεροι άντρες έχουν κριθεί επικίνδυνοι τόσο από την αστυνομία όσο και από τις δικαστικές Αρχές και διατάχθηκαν να ακολουθήσουν τα ειδικά προγράμματα. 
Επτακόσιοι περίπου άνδρες περιμένουν να αξιολογηθούν σε ένα από τα 35 πολιτειακά προγράμματα που αφορούν την αλλαγή συμπεριφοράς των ανδρών, και 300 ακόμη περιμένουν κάποια απάντηση. 
Ειδικά τα Σαββατοκύριακα σημειώνονται 250-300 παραπομπές επικίνδυνων αντρών από την αστυνομία. Οι παραπομπές αυξήθηκαν κατά 54% μεταξύ του πρώτου και τρίτου τριμήνου της περασμένης χρονιάς, ενώ, κατά την περίοδο των περασμένων Χριστουγέννων έγιναν 1.800 παραπομπές σε μόλις δύο εβδομάδες.
Σύμφωνα με ειδικούς, οι γυναίκες αισθάνονται πλέον πιο αποφασισμένες και καλούν την αστυνομία όταν νοιώθουν ότι κινδυνεύουν ή όταν έχουν δεχθεί επίθεση από τους συντρόφους ή συζύγους τους. 
Η αρμόδια υπουργός για την Πρόληψη της Ενδοοικογενειακής Βίας, Fiona Richardson δήλωσε ότι η κυβέρνηση Andrews γνωρίζει ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση για τα κέντρα αυτά και θα διαθέσει επιπλέον $ 3.500.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια: