... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Βαθύ παρελθόν



• Δεν εκπλήσσει πια κανέναν η θέση της Εκκλησίας σε πολλά από τα σύγχρονα ζητήματα. Παραμένοντας βαθιά απούσα από το σήμερα, συνεχίζει να αντιμετωπίζει ορισμένες κοινωνικές καταστάσεις με ματιά σχεδόν Μεσαιωνική.
• Δεν εξηγείται αλλιώς η θέση της στο πρόβλημα της έμφυλης βίας, όπως αυτή (η θέση) εκφράστηκε δια του εκπροσώπου της Μητρόπολης, στη διάρκεια Ημερίδας που διοργάνωσε το Κέντρο Συμβουλευτικής.
• Μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος είπε ότι η έμφυλη βία είναι αποτέλεσμα της απομάκρυνσης της γυναίκας από το Θεό. Επίσης ότι οι Γραφές υποστηρίζουν την ισότητα των δύο φύλων, με αποδείξεις: η γυναίκα προέρχεται από το πλευρό του άνδρα, τον συμπληρώνει. Επίσης ότι η θρησκεία μας τιμά τη θέση της γυναίκας, μέσω της μορφής της Παναγίας.
• Καθένα από αυτά τα επιχειρήματα θα έπρεπε να προβληματίσει. Και μόνο το γεγονός ότι χαρακτηριστική αποδεκτή γυναικεία μορφή είναι η γυναίκα-μητέρα, που έχει απεκδυθεί οποιαδήποτε άλλη γυναικεία ιδιότητα, τα λέει όλα.
• Όσο για το πόσο ίσος είναι κάποιος που δεν δημιουργήθηκε αυτούσιος, αλλά αποτελεί μερίδα άλλου πλάσματος, αφήνουμε να το κρίνει ο κοινός νους. Και η βιολογία.
http://imerazante.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: