... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Εικόνες φυλακής 12 φωτογραφίες από την έκθεση «Θήβα 102 χλμ.»

image

Έργα των κρατουμένων γυναικών στις Φυλακές Θήβας (Ελαιώνα) θα παρουσιαστούν στην έκθεση «Θήβα 102 χλμ.», που διοργανώνει η ΜΚΟ Αμάκα στο Ρομάντσο. Πρόκειται για έργα που ήρθαν ως αποτέλεσμα του εργαστηρίου Art Therapy που εφαρμόστηκε στη φυλακή το 2013-2014, με τη συμμετοχή 14 κρατουμένων.
image
image
image
Σκοπός της έκθεσης, που αποτελεί τμήμα ενός ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «PAROL - writing and art beyond borders, beyond walls», είναι οι συμμετέχουσες «να προσεγγίσουν προσωπικούς ορισμούς της ελευθερίας μέσα από το βίντεο, τις αφηγήσεις, τη φωτογραφία και τη ζωγραφική».
image
image
image
Οι θεατές θα μπορούν κι εκείνοι να στείλουν ένα μήνυμα στη φυλακή και τις κρατούμενες, ενώ θα πραγματοποιηθούν επίσης μια βιωματική ημερίδα με θέμα «Φωτογραφία, Βίντεο, Θέατρο: Θεραπεία», με ομιλητές από τον χώρο της τέχνης και της ψυχικής υγείας, καθώς και μια παράσταση από την ομάδα θεάτρου playback.
image
image
image
image
image
Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ: www.amaka.gr. Διάρκεια έκθεσης 24/2 - 2/3, Ρομάντσο, Aναξαγόρα 3-5, Ομόνοια, 216 7003325.

Δεν υπάρχουν σχόλια: