... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

«360°»: Συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας που την βίαζαν από 13 χρονών

«360°»: Συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας που την βίαζαν από 13 χρονών

Η εκπομπή ξεκινά από την αφετηρία, το πρόβλημα ή το ερώτημα και καταλήγει πάλι στην αρχή, έχοντας κάνει έναν κύκλο έρευνας 360ο και έχοντας τελικά πει μία ιστορία.
«Θυμάμαι χαρακτηριστικά τα βήματα, που ερχόταν στο υπνοδωμάτιο για να κλειδώσει την πόρτα, και θυμάμαι πάντα να τεντώνομαι και να σκέφτομαι, ωχ, θα πάνε τα βήματα προς τα μέσα προς το δωμάτιο τους ή θα έρθουνε προς το δικό μου...»
Για πρώτη φορά μία κοπέλα, θύμα σεξουαλικής κακοποίησης μέσα στο σπίτι ενώ ήταν ακόμα παιδί, μιλά μπροστά σε κάμερα εκπομπής και τολμά να βγάλει κάτω από το χαλί ένα εφιαλτικό μυστικό.
Η Δήμητρα Πατρικαράκου, σε μία συγκλονιστική εκ βαθέων συνέντευξη, μιλάει στη Σοφία Παπαϊωάννου για τις τραυματικές εμπειρίες που είχε με τον πατριό της από 9 έως 10 χρονών και γίνεται η φωνή χιλιάδων παιδιών – θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης.
Στην κάμερα της εκπομπής, ακόμα μία γυναίκα αποκαλύπτει τον κατά συρροή βιασμό της όταν ήταν 13 ετών από τον γυμναστή της σε επαρχιακή πόλη.
Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, στις 23:30, οι «360ο» προσεγγίζουν ένα θέμα ταμπού της ελληνικής κοινωνίας: τη σεξουαλική κακοποίηση που αφορά ένα στα πέντε παιδιά, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης.
http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: