... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Βγήκε από… τα ρούχα της μία βουλευτής στην Τουρκία Βουλευτίνα στην Τουρκία ήθελε να πετάξει το παπούτσι της σε συναδέλφους της στη βουλή αλλά...

 Η ανδροκρατούμενη τουρκική βουλή χθες έγινε μάρτυρας μίας ασυνήθιστης διαμαρτυρίας από μία γυναίκα βουλευτή, η οποία εξαγριώθηκε τόσο πολύ που απείλησε να πετάξει μέχρι και το παπούτσι της στα μούτρα των συναδέλφων της.
Δεν το έκανε τελικά, μιας και αποφάσισε ότι ούτε το παπούτσι της δεν αξίζει να τους πετάξει...
Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Αϋλίν Ναζλίακά, γνωστή υπέρμαχος των δικαιωμάτων της γυναίκας, προσπάθησε να εισάγει μία πρόταση νόμου σχετικά με τα θύματα οικογενειακής βίας.
«Οι πολιτικές αποφάσεις που επιβάλετε στο γυναικείο σώμα, για το τί πρέπει οι γυναίκες να φοράνε, τί να τρώνε, τί χρώμα κραγιόν να χρησιμοποιούν, αν οι έγκυες μπορούν να περπατούν στο δρόμο ή όχι, αν πρέπει να γελούν δημοσίως ή να χορεύουν μαζί με τους άντρες, όλα αυτά πρέπει να συζητηθούν. Ακόμη και το αν πρέπει να παίρνουμε σεξουαλική διαπαιδαγώγηση έγινε θέμα συζήτησης. Και είστε εσείς υπεύθυνοι γι’ αυτό» είπε η Ναζλίακά, απευθυνόμενη στους άνδρες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος
 
«Γνωρίζετε ότι κάθε μέρα στην Τουρκία σκοτώνονται κατά μέσο όρο τρεις γυναίκες και ότι υπάρχει μία αύξηση 40% στην ενδο-οικογενειακή βία. Αυτοί που επιβάλλουν στις γυναίκες πώς να συμπεριφέρονται είναι οι ίδιοι που ενθαρρύνουν και αυτούς τους δολοφόνους», συνέχισε.
«Μην κοιτάτε αλλού. Σε εσάς μιλάω. Εσείς είστε αυτοί που ενθαρρύνετε αυτούς τους δολοφόνους! Ορκίζομαι στο Θεό, ο διάβολος μέσα μου λέει να βγάλω το παπούτσι μου και να σας το πετάξω. Αλλά κοιτάζω το παπούτσι μου και μετά εσάς και πραγματικά λέω ‘δεν αξίζει. Ναι, δεν αξίζει’.
 
Τα λόγια της προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των συναδέλφων της και τελικά η βουλή απέρριψε την πρότασή της, αφού την πλειοψηφία στη βουλή έχει το κυβερνών κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: