... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ούτε άντρας, ούτε γυναίκα .Το φιλμάκι της Ruby Rose για την σεξουαλική ταυτότητα και τη μάχη των φύλων



Magnify Image



Η Ruby Rose γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου του 1986 στην Αυστραλία. Είναι διάσημη σαν dj και τηλεοπτική περσόνα, αλλά και για την αρκετά επιτυχημένη καριέρα στο χώρο της μόδας.  



Ο λόγος που η Ruby είναι ακόμη πιο σημαντική είναι για την υποστηρικτική της δράση υπέρ των δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας. Η ίδια αποδέχθηκε την ομοφυλοφιλία της από νεαρή ηλικία και υπήρξαν φορές που η επιλογή της αυτή της προκάλεσε προβλήματα και την έφερε αντιμέτωπη με ρατσισμό. 


Magnify Image

H Ruby στην ηλικία των 12. Τότε ήταν η πρώτη φορά που έπεσε θύμα του bullying από τους συμμαθητές της. 



Magnify Image





Πρόσφατα η Ruby κινηματογράφησε ένα μικρό βίντεο όπου σαν δήλωση ανεξαρτησίας πραγματεύεται την προσωπική της μάχη με τα σεξουαλικά στερεότυπα, την ταυτότητα και την προσπάθειά της να βρει και να αποδεχθεί τον πραγματικό της εαυτό.


Magnify Image

" Aυτή η ιστορία ξεκινά από τα 90's. Tότε που προσπαθούσα με ταινία να κρύψω τα στήθη μου, σφίγγοντας τα. Δεν ήξερα τότε. Δεν είχα την παιδεία." 





H ίδια μιλώντας για το βίντεο και τους λόγους που το δημιούργησε αναφέρει: "Ένας bisexual δεν είναι απλώς άπληστος. Οι πανσεξουαλικοί άνθρωποι υπάρχουν και δεν είναι κάτι που προέκυψε ξαφνικά." 







www.lifo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: