... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ένα θρίλερ με μοντέλα -Συγκλονιστική φωτογράφιση μόδας κατά της οικογενειακής βίας

Ενα θρίλερ με μοντέλα -Συγκλονιστική φωτογράφιση μόδας κατά της οικογενειακής βί


Στις γυαλιστερές σελίδες των περιοδικών μόδας δεν χωρούν συνήθως τέτοιες «μαύρες» ιστορίες. Οι τέλειες γυναίκες που απεικονίζονται σε αυτές δεν γνωρίζουν τι σημαίνει οικογενειακή βία. Η ιταλική Vogue, όμως, έκανε την ανατροπή και μετέτρεψε μία φωτογράφιση σε θρίλερ για να στρέψει το βλέμμα σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα.

Στο τελευταίο της τεύχος, τα μοντέλα, με ρούχα γνωστών σχεδιαστών, βουτήχτηκαν στο αίμα σε φωτογράφηση με θέμα σκηνές από γνωστά θρίλερ, σε ένα περίεργο συνδυασμό αισθητικής και τρόμου. «Αυτό το φαινόμενο είναι πιο τρομακτικό από οποιαδήποτε ταινία. Κάθε ημέρα στις εφημερίδες όλου του κόσμου διαβάζουμε το πόσο ευάλωτες είναι ακόμη οι γυναίκες, πώς πέφτουν θύματα επίθεσης, κακοποίησης ή δολοφονίας», εξήγησε η διευθύντρια του περιοδικού, Φράνκα Σοτσάνι.

Η ιδέα δεν άρεσε σε όλους, αφού αρκετοί εξέφρασαν αντίθετη άποψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά σε ανακοίνωσή του το περιοδικό ξεκαθαρίζει πως το μήνυμα που ήθελε να στείλει ήταν το «όχι στη βία κατά των γυναικών», αδιαφορώντας για το ρίσκο που έπαιρνε για κακές κριτικές.




Δεν υπάρχουν σχόλια: