... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι Γάλλοι κάνουν πράξη την ισότητα των φύλων και μέσα στο γήπεδο

 



Ο στόχος της Γαλλίας είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού να ξεχωρίζουν ως οι καλύτεροι που έγιναν ποτέ και σε αυτό το πλαίσιο η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά ο αριθμός των αθλητών θα είναι ίδιος για άντρες και γυναίκες.

Η ισότητα των φύλων θεωρείται και πρέπει να είναι αυτονόητη όχι μόνο στην καθημερινότητα αλλά και σε γεγονότα στα οποία πάντα οι άντρες είχαν το πάνω χέρι. Όπως είναι, για παράδειγμα, ο αθλητισμός και ακόμη πιο συγκεκριμένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη είχε ξεκινήσει ως καθαρά αντρική υπόθεση αφού οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής, στη συνέχεια όμως αυτό άρχισε να αλλάζει, για να φτάσουμε τώρα, στο 2024, στην απόλυτη ισορροπία.

Όπως ανακοίνωσε η ΔΟΕ, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού θα είναι οι πρώτοι στην ιστορία στους οποίους θα υπάρξει αριθμητική ισορροπία μεταξύ των φύλων: 5.250 αθλητές και 5.250 αθλήτριες. Απόλυτη ισότητα.

Από εκεί και πέρα, οι τοπικές Αρχές στο Παρίσι ανακοίνωσαν ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα πάρουν τα ονόματα επιφανών γυναικών, ως ακόμη ένα μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων, θέλοντας έτσι να διορθώσουν κάπως την κατάσταση που επικρατεί στη Γαλλία, όπου μόλις το… 1% των εγκαταστάσεων φέρουν ονόματα γυναικών.

https://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: