... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

UN WOMEN Ένας χρόνος οδηγός δράσης για την ισότητα των φύλων. Ένας χρόνος Ισότητας Γενεών.

 



Πριν από ένα χρόνο, το Generation Equality Forum συγκέντρωσε ηγέτες από κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών, τη νεολαία και τον ιδιωτικό τομέα για να αναλάβουν τολμηρή παγκόσμια δράση για την ισότητα των φύλων, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός φιλόδοξου 5 ετούς ταξιδιού που συγκάλεσε το UN Women.

Από το Φόρουμ, που συγκλήθηκε από τις Γυναίκες του ΟΗΕ και συνδιοργανώθηκε από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και του Μεξικού, οι χώρες και οι εταίροι έχουν ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί μέσω έξι Συνασπισμών Δράσης και μιας σειράς παγκόσμιων, καινοτόμων, πολυμερών συμπράξεων για την ισότητα των φύλων . Επιπλέον, οι υπογράφοντες το Σύμφωνο για τις Γυναίκες, την Ειρήνη και την Ασφάλεια και την Ανθρωπιστική Δράση αρχίζουν να σημειώνουν πρόοδο στις δράσεις-πλαίσιο του Συμφώνου, που έχουν σχεδιαστεί για να οδηγήσουν την πρόοδο στην εφαρμογή των υφιστάμενων παγκόσμιων δεσμεύσεων για τις γυναίκες, την ειρήνη και την ασφάλεια και το φύλο στις ατζέντες ανθρωπιστικής δράσης .

Η πρόοδος που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της πρωτοβουλίας Generation Equality περιλαμβάνει την εργασία της κυβέρνησης της Κένυας, παγκόσμιου ηγέτη του Συνασπισμού Δράσης για τη Βία με βάση το Φύλο, για να προχωρήσει στην υλοποίηση των 12 δεσμεύσεών της, οι οποίες περιλαμβάνουν την εθνική βία με βάση το φύλο. πολιτικές πρόληψης και αντιμετώπισης, κατανομή πόρων σε προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας λόγω φύλου, διαβουλεύσεις με την κοινωνία των πολιτών και επιζώντες της βίας, παραγωγή δεδομένων και αποδεικτικών στοιχείων που είναι ευαίσθητα ως προς το φύλο, και η επικύρωση διεθνών συμβάσεων, μεταξύ άλλων ενεργειών—συμπεριλαμβανομένης μιας επένδυσης άνω του 1 εκατομμυρίου USD για την εξάλειψη του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Στο πλαίσιο της επετείου ενός έτους του Φόρουμ, η Κένυα δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε κάθε μία από τις δεσμεύσεις της.

https://www.unwomen.org/en/news-stories/news/2022/06/one-year-driving-action-for-gender-equality-one-year-of-generation-equality

Δεν υπάρχουν σχόλια: