... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Φολέγανδρος: Ακόμη μια γυναικοκτονία συγκλονίζει την Ελλάδα



Την ώρα που οι εικόνες από την σοκαριστική δολοφονία της 20ρονης Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά είναι νωπές και οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης γυναικών στην Ηλιούπολη είναι τρομακτικές, μια νέα γυναικοκτονία έρχεται να επιβεβαιώσει ένα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα εντός της ελληνικής κοινωνίας.

Η γυναικοκτονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς συγκλονίζει, προκαλώντας οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και έντονες αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο, ενώ αναμένεται να έρθουν στο φως περισσότερα στοιχεία τις επόμενες ημέρες.

Στον εισαγγελέα Νάξου ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος

Σήμερα ο 30χρονος που ομολόγησε ότι δολοφόνησε την 26χρονη σύντροφό του την Παρασκευή το μεσημέρι στην περιοχή Λυγαριά της Φολεγάνδρου, μεταφέρθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Νάξου. Ο νεαρός κατηγορείται ανθρωποκτονία από πρόθεση, όμως αναφέρει η σχετική δικογραφία, ενώ μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης θα οδηγηθεί στον Ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του. Μέχρι τότε θα είναι κρατούμενος.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 30χρονος, ο οποίος συνελήφθη μια ημέρα μετά τον εντοπισμό του πτώματος της άτυχης γυναίκας, φέρεται να ομολόγησε πως έσπρωξε την φίλη του, μετά από διαπληκτισμό που είχαν, με αποτέλεσμα η νεαρή γυναίκα να βρεθεί χτυπημένη, από την πτώση της σε βράχια, στην θάλασσα.

Η ιατροδικαστική έκθεση που περιλαμβάνεται στην δικογραφία, αναφέρει πως η Γαρυφαλλιά πέθανε από πνιγμό ενώ εκτιμάται πως η γυναίκα ήταν ζωντανή όταν βρέθηκε στο νερό. Ο ίδιος ο 30χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε πως κατέβηκε στο σημείο που έπεσε η Γαρυφαλλιά την είδε ακίνητη και έφυγε χωρίς να σκεφθεί να παρέχει βοήθεια.

Η οικογένεια του θύματος έχει ήδη ορίσει την εκπροσώπηση της ενώπιον των δικαστικών Αρχών, αναθέτοντας στο δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του 30χρονου καθ' ομολογία δράστη της ανθρωποκτονίας.

Ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ανέφερε ότι η δική θα γίνει στη Νάξο ή στη Σύρο.

https://www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: