... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΦΥΛΟΥ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ WEBINAR ΤΗΣ VILABS





Το δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο της εταιρείας επικεντρώθηκε στη σημασία της ισότητας και της διάσταση του φύλου σε Ευρωπαϊκά Έργα.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το δεύτερο κατά σειρά διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) της εταιρείας ViLabs σχετικά με τη διάσταση του φύλου στη διασφάλιση της αριστείας και της ποιότητας της έρευνας και της καινοτομίας.

Για ακόμη μια φορά, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, περισσότεροι από 50 συμμετέχοντες και συμμετέχουσες έλαβαν μέρος στην online δράση της εταιρείας που έχει σκοπό να επικοινωνήσει την γνώση και την εμπειρία της ερευνητικής της ομάδας σε θέματα ισότητας φύλων, προϊόν της συμμετοχής της ViLabs σε Ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα έργα και την εφαρμογή σχεδίων ισότητα των φύλων από το 2016 μέχρι και σήμερα.

Το δεύτερο webinar επικεντρώθηκε στη σημασία της ισότητας και της διάσταση του φύλου σε Ευρωπαϊκά Έργα. Ο CEO της ViLabs, κος Απόστολος Βόντας άνοιξε την ημέρα καλωσορίζοντας το κοινό, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν παρουσιάσεις από την COO της εταιρείας και Project Manager, κα Βίκη Μουμτζή και την Project Manager, κα Βάσια Μαδέση.

Στην παρουσίασή της, η κα Βάσια Μαδέση, εξήγησε τη διάσταση του φύλου τόσο ως κοινωνικό φαινόμενο όσο και ως σημαντικό στοιχείο της επιστημονικής έρευνας ανεξαρτήτως πεδίου. Τόνισε, ότι στόχος των προγραμμάτων που υποστηρίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ επιστημόνων διαφορετικού φύλου και να ενσωματωθεί η διάσταση του φύλου στην έρευνα, ώστε να καταστήσει την καινοτομία αποδοτικότερη για όλες τις κοινωνικές ομάδες. Κλείνοντας, παρέθεσε τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι ερευνητικοί φορείς ώστε να εισάγουν με αποτελεσματικότητα στο έργο τους την παραπάνω διάσταση του φύλου.

Πηγή: https://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: