... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

TWITTER SCORECARD: ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ TWITTER ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ONLINE

 
                              


⁉️
Πόσο τοξικό είναι το Twitter για τις γυναίκες;
🕵️‍♀️
Από το 2018 η Διεθνής Αμνηστία έχει φέρει στο φως τις λεκτικές κακοποιήσεις και τις απειλές που δέχονται καθημερινά οι γυναίκες που χρησιμοποιούν το Twitter. Οι απειλές αυτές κάνουν τις γυναίκες συχνά να σιωπούν ή να αυτολογοκρίνονται. Με βάση έρευνες που διεξήχθησαν σε όλον τον κόσμο, η Διεθνής Αμνηστία έκανε συστάσεις στο Twitter σχετικά με τα δέκα βήματα που πρέπει να κάνει για να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό και να γίνει η πλατφόρμα πιο ασφαλής για τις γυναίκες.
❌
Δύο χρόνια μετά, από τις 10 συστάσεις που έγιναν σχετικά με τη διαφάνεια, την αναφορά, την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια, μία μόνο εφαρμόστηκε πλήρως από το Twitter, έξι εφαρμόζονται σταδιακά και τρείς δεν έχουν εφαρμοστεί καθόλου. Σύμφωνα με μαρτυρίες γυναικών η κουλτούρα του βιασμού και του μίσους κατά των γυναικών εξακολουθεί να υπάρχει. Μερικές φορές ορισμένοι λογαρισμοί που προάγουν τέτοιες απόψεις διαγράφονται από την πλατφόρμα. Η κατάσταση μπορεί να έχει βελτιωθεί έως ένα σημείο, ωστόσο υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν.
📢
Το Twitter, όπως και όλα τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κάνουν τις πλατφόρμες τους πιο ασφαλείς για τις γυναίκες. Εταιρείες όπως το Twitter πρέπει να διαθέσουν τους πόρους τους για να εξασφαλίσουν τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό που θα δουλέψει για να γίνει η πλατφόρμα αυτή πιο ασφαλής για τις γυναίκες.
👉
Διαβάστε στα αγγλικά την έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας σχετικά με την πρόοδο που έχει κάνει το Twitter τα τελευταία δύο χρόνια, εδώ:


https://www.amnesty.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια: