... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, αρκεί να το πιστέψεις-Η μαθητική ταινία για την ισότητα των φύλων που βραβεύτηκε

                          
Η ταινία με τίτλο “Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, αρκεί να το πιστέψεις.!” του  Δημοτικού σχολείου Αγίου Δημητρίου Αργολίδας πήρε το πρώτο βραβείο στο Our Voices Film Festival που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Βανκούβερ του Καναδά!
 Σε λιγότερα από δύο λεπτά οι μαθητές του σχολείου θίγουν το πάντα διαχρονικό ζήτημα του ρόλου της γυναίκας στην κοινωνία και τα εμπόδια που συναντά για επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση. 
Ο ευφάνταστος τρόπος που οπτικοποιήθηκε το μήνυμα των μαθητών κέρδισε την κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ. 
Ποια είναι η πραγματική θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία; Μπορεί να έχουμε πλέον Πρώτη Πολίτη της χώρας, όμως, στην καθημερινότητα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Οι γυναίκες αξίζουν τον σεβασμό μας ξεκινώντας από τη μητέρα, τη γιαγιά, τη σύζυγο, τη σύντροφο, τη συνάδελφο.
Πρωταγωνίστρια του 2λεπτου μαθητικού βίντεο του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου στην Αργολίδα είναι η μαθήτρια της Στ' τάξης Βένια Γεωργαλή και ακούγονται οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου. 
Στην ταινία εμφανίζονται σημαντικές γυναίκες του κόσμου όπως η Amelia Earhart, η Μαρί Κιουρί, η Ίντιρα Γκάντι αλλά και Ελληνίδες όπως η Μελίνα Μερκούρη, η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, η Αμαλία Φλέμινγκ. 
Επίσης, η χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη (πρώτη αθλήτρια που θα παραλάβει την ολυμπιακή φλόγα από την πρωθιέρεια) και η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας).


                



                            
https://argonafplia.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια: