... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Οι γυναίκες που ξεχώρισαν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ μιλούν για την ισότητα και κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος

 Κάθε χρόνο, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενώνει τις σημαντικότερες προσωπικότητες της εποχής προκειμένου να γίνει ο κόσμος μας ένα καλύτερο μέρος για όλους, απ’ όπου κι αν προερχόμαστε.

Φέτος, το θέμα δε θα μπορούσε να είναι άλλο από τον κορονοϊό. Η κρίση στην παγκόσμια υγεία έφερε στο προσκήνιο σημαντικά ζητήματα ανισότητας, με κυριότερο το χάσμα των φύλων. Οι γυναίκες δέχθηκαν ισχυρότατο πλήγμα τόσο στο χώρο εργασίας, όσο στην εκπαίδευση και το σπίτι.

Οι παρακάτω leaders κατάφεραν να ξεχωρίσουν, μιλώντας για την ισότητα εν μέσω πανδημίας.

Malala Yousafzai

«Η πανδημία είναι εμπόδιο, όμως δεν μπορεί να γίνει δικαιολογία. Ο στόχος μας δεν πρέπει να γίνει η επιστροφή σε αυτό που βιώναμε πριν ξεσπάσει»

πηγή: Instagram @malala

Η ακτιβίστρια από το Πακιστάν μάχεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση. Το 2012, στα 15 της μόλις χρόνια, δέχθηκε σφαίρα από εκτελεστή των Ταλιμπάν, πηγαίνοντας στο σχολείο. Όχι απλώς επέζησε, αλλά γέμισε δύναμη κι αποφάσισε να βοηθήσει τα κορίτσια ολόκληρου του κόσμου να μορφωθούν.

Melinda Gates

«Ενώ ο κόσμος σχεδιάζει μία μακροπρόθεσμη οικονομική ανάκαμψη, μία είναι η λύση που πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο: Η αναφαίρετη οικονομική δύναμη των γυναικών»

πηγή: Instagram @melindafrenchgates

Η Melinda Gates είναι υπέρμαχος των γυναικείων δικαιωμάτων και της ισότητας, φιλάνθρωπος, διευθύντρια του Ιδρύματος Gates κι επιχειρηματίας. Επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση κοριτσιών και γυναικών, προκειμένου όλες τους να έχουν δικαίωμα στην υγεία και την ευημερία όπου κι αν βρίσκονται.

Aya Chebbi

«Δε μιλάμε πολύ για αυτά που θα έπρεπε να κάνουν οι κυβερνήσεις επειδή οι κυβερνήσεις ξέρουν καλά τι πρέπει να κάνουν, έχουν όλα τα νομοσχέδια που υπέγραψαν, απλώς δε θέλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

πηγή: Instagram @aya_chebbi

Η ακτιβίστρια από την Τυνησία είναι ακτιβίστρια, φεμινίστρια και διπλωμάτης. Είναι αποφασισμένη να δώσει φωνή στους Αφρικανούς, να τους οδηγήσει στην ισότητα και να βοηθήσει ολόκληρη την Αφρική να προχωρήσει μπροστά.

Erna Solberg

«Η πανδημία μας έδειξε τις θεμελιώδεις αδυναμίες του συστήματος. Δεν υπάρχει πια αμφιβολία, είναι ανάγκη να χτίσουμε έναν ισόνομο κόσμο»

πηγή: Instagram @erna_solberg

Η πρωθυπουργός της Νορβηγίας βρίσκεται στη δεύτερη θητεία της στην ηγεσία της χώρας. Πριν την πρώτη εκλογή της, το 2013, εργαζόταν στο τμήμα Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Εκεί, έκανε ό, τι μπορούσε για να βοηθήσει τα παιδιά – κυρίως τα κορίτσια – των αναπτυσσόμενων κρατών να μορφωθούν.

Leymah Gbowee

«Είναι καθήκον μας να υπερασπιστούμε την ανθρωπότητα. Να επέμβουμε και να διορθώσουμε τα λάθη»

πηγή: Instagram @leymahgbowee

Το 2011, η Leymah Gbowee κατέκτησε το Νόμπελ Ειρήνης για το έργο της ως ακτιβίστρια, υπέρμαχος των γυναικείων δικαιωμάτων και κοινωνική λειτουργός. Η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας της, ήρθε όταν ηγήθηκε ενός «ειρηνικού κινήματος που ένωσε Χριστιανές και Μουσουλμάνες», ώστε να δοθεί τέλος στον εμφύλιο της Λιβερίας που διήρκησε 14 ολόκληρα χρόνια.

 https://www.portraits.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: