... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

4 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Σεξoυαλικής Υγείας

               4 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Σεξoυαλικής Υγείας. Όπως κάθε χρόνο από το 2010, έτσι και φέτος στις...


Όπως κάθε χρόνο από το 2010, έτσι και φέτος στις 4 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Σεξoυαλικής Υγείας.

Η συγκεκριμένη μέρα, έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ένωσης Σεξoυαλικής Υγείας (WAS), που συσπειρώνει σεξoλόγους απ’ όλο τον κόσμο.

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Σεξoυαλικής Υγείας (World Day of Seχual Health) είναι φυσικά να ευαισθητοποιήσει το κοινό όσον αφορά το ρόλο της σεξoυαλικότητας στην ανθρώπινη υγεία.

Όπως αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), σεξoυαλική υγεία θεωρείται μία κατάσταση συναισθηματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας σε σχέση με τη σεξoυαλικότητα του ατόμου. Όταν μιλάμε για τη σεξoυαλική υγεία, αναφερόμαστε στην απουσία ασθένειας, οργανικής διαταραχής, δυσλειτουργίας και αναπηρίας.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Σεξουαλικής Υγείας του 2020 είναι «Σεξουαλική ευχαρίστηση στους καιρούς της COVID-19». Η σεξουαλική υγεία, όταν εξετάζεται καταφατικά, απαιτεί μια θετική και σεβαστή προσέγγιση στη σεξουαλικότητα και τις σεξουαλικές σχέσεις, καθώς και τη δυνατότητα να έχετε ευχάριστες και ασφαλείς σεξουαλικές εμπειρίες, χωρίς εξαναγκασμό, διακρίσεις και βία. Είναι θεμελιώδες για τη συνολική υγεία και ευεξία ατόμων, ζευγαριών και οικογενειών, καθώς και για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των κοινοτήτων και των χωρών.

https://www.who.int/

Δεν υπάρχουν σχόλια: