... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

BUILDING A EUROPE FOR AND WITH CHILDREN


Ανακαλύψτε τα δικαιώματα των παιδιών!
Για να γιορτάσει την 20ή επέτειο της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού και την 60η επέτειο του Συμβουλίου της Ευρώπης, το Συμβούλιο της Ευρώπης ανέπτυξε μερικά συναρπαστικά νέα υλικά που θα επιτρέψουν στα παιδιά να ανακαλύψουν τα δικαιώματά τους με κατανοητό και ευχάριστο τρόπο. Το υλικό έχει σχεδιαστεί για χρήση σε δραστηριότητες ευαισθητοποίησης στο σχολείο και σε οποιουσδήποτε άλλους χώρους που επισκέπτονται παιδιά και / ή γονείς (κέντρα υγείας, κοινωνικές υπηρεσίες, αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα κ.λπ.).

Ένα φυλλάδιο και δύο αφίσες για να ανακαλύψετε και να θυμάστε πάντα τα δικαιώματα των παιδιών

 Το εικονογραφημένο φυλλάδιο τριών σελίδων «Έχω δικαιώματα» παρουσιάζει τα δικαιώματα των παιδιών σε φιλική προς τα παιδιά γλώσσα δημιουργώντας τρία, εύκολα κατανοητά, συστάδες δικαιωμάτων. Περιγράφει τη σχέση μεταξύ του παιδιού και του κράτους του, καθώς και τον ρόλο των διεθνών οργανισμών στην προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού. Τέλος, εξηγεί τις διαθέσιμες επιλογές στα παιδιά εάν δεν γίνονται σεβαστά τα δικαιώματά τους.

 Η αφίσα Α1 περιέχει μια καλή περίληψη των δικαιωμάτων των παιδιών, ενώ η αφίσα Α2 παρουσιάζει τα δικαιώματα των παιδιών σε μερικά σημεία. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε χώρους όπως σχολεία, κοινωνικά και πολιτιστικά κέντρα, δικαστήρια, ιδρύματα κατοικιών κ.λπ. για να υπενθυμίσουν σε παιδιά και ενήλικες τα δικαιώματα του παιδιού.

Το διαβατήριο για τα δικαιώματά σας
Το "διαβατήριο για τα δικαιώματά σας" είναι ένα σημαντικό διαβατήριο και δημιουργήθηκε το 2010 για όλα τα παιδιά. Επιτρέπει στα παιδιά να εισέρχονται στον κόσμο των δικαιωμάτων τους με παιχνιδιάρικο τρόπο, εξηγώντας τα βασικά τους δικαιώματα, καθώς και τη σχέση με τα κράτη ή τον ρόλο των διεθνών οργανισμών. Θα πρέπει να είναι το πρώτο διαβατήριό τους στη ζωή.

Αυτή τη στιγμή αναπτύσσονται διάφορες εκδόσεις γλωσσών του διαβατηρίου.Δείτε το υλικό στα ελληνικα 


Δεν υπάρχουν σχόλια: