... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

UNFPA:Αναφορά στη βία που βασίζεται στο φύλο στις ανθρωπιστικές ρυθμίσεις: Εγχειρίδιο δημοσιογράφων

                

                                                    



Αυτό το Εγχειρίδιο Δημοσιογράφων προσφέρει μια σειρά οδηγών, συμβουλών και ιδεών σχετικά με τα θεμελιώδη στοιχεία της βίας με βάση το φύλο, τις βασικές αιτίες της και τις αρχές της ηθικής αναφοράς σε αυτήν.

Τα μέσα μπορούν να χρησιμεύσουν ως ισχυρός σύμμαχος στην ενίσχυση των φωνών των γυναικών και των κοριτσιών. Ωστόσο, η μη τήρηση των δεοντολογικών προτύπων αναφοράς μπορεί να βλάψει τους επιζώντες είτε ενισχύοντας επιβλαβή στερεότυπα, μετατοπίζοντας το επίκεντρο από τους δράστες είτε αποκαλύπτοντας ευαίσθητες πληροφορίες που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιζώντων.

Αυτά τα προβλήματα μπορούν να αποφευχθούν εάν οι δημοσιογράφοι λάβουν την κατάλληλη υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένων των βασικών πληροφοριών για τη βία που βασίζεται στο φύλο, τις αιτίες του, τις πολυάριθμες εκδηλώσεις του σε κοινότητες σε ολόκληρη την περιοχή και τις δεοντολογικές κατευθυντήριες γραμμές για την υποβολή εκθέσεων χωρίς να προκαλείται βλάβη.

Το εγχειρίδιο αυτό ξεκίνησε αρχικά το 2015. Αυτή η δεύτερη έκδοση ενσωματώνει στοιχεία που έχουν αποκτηθεί από εκπαιδευτικά προγράμματα και διαβουλεύσεις που διοργανώθηκαν με δημοσιογράφους στην περιοχή των Αραβικών Χωρών τα τελευταία πέντε χρόνια.


Reporting on Gender-based Violence in Humanitarian Settings: A Journalist's Handbook


Δεν υπάρχουν σχόλια: