... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Maude Lores Bonney: Το doodle της Google για την πρώτη γυναίκα πιλότο -Πέταξε ολομόναχη από την Αυστραλία στην Αγγλία [βίντεο]





Η Μοντ Μπόννεϊ, γεννημένη στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής στις 20 Νοεμβρίου 1897 πέταξε το 1933 από την Αυστραλία στην Αγγλία, καταφέρνοντας να επιβιώσει μέσα από πολλούς κινδύνους.

Πώς «γεννήθηκε» η ιδέα στην Maude «Lores» Bonney
Μετά από την πρώτη εκπαίδευσή της στη Μελβούρνη και αφού τελείωσε το σχολείο στη Γερμανία, γνώρισε και παντρεύτηκε τον Harry Barrington Bonney, έναν βιομήχανο δερμάτινων ειδών το 1917 και μετακόμισε στο Μπρισμπέιν.

Αυτό που φαίνεται να πυροδότησε την φαντασία της και την έκανε να σκεφτεί τόσο πρωτοποριακά για την εποχή της, ήταν η γνωριμία της με τον Bert Hinkler, πιλότο και ξάδερφο του Harry Bonney στον οποίο ανήκε το ρεκόρ για ατομική πτήση από την Αγγλία στην Αυστραλία με το αεροπλάνο του «Avro Avian».

Μια πτήση στο με το αεροπλάνο του μάλιστα ήταν αρκετή για να την κάνουν να ξεκινήσει κρυφά τα πρώτα της μαθήματα. Λίγο καιρό αργότερα, ο σύζυγός της θα της αγόραζε το αεροσκάφος de Havilland DH.60 Gypsy Moth, με το οποίο ξεκίνησε τις πτήσεις της. Το 1933 μετά από 157 ώρες πτήσης, η Maude «Lores» Bonney πέτυχε αυτό που για την εποχή έμοιαζε αδιανόητο, αφού έγινε η πρώτη γυναίκα πιλότος που πέταξε μόνη της.
Η Bonney τιμήθηκε λαμβάνοντας τον τίτλο του μέλους του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας από τον βασιλιά Γεώργιο τον Ε’, ενώ τόσο στην Αγγλία, όσο και στην Αυστραλία, θεσπίστηκαν βραβεία προς τιμήν της.

Η Lores Bonney πέθανε στο σπίτι της στο Μαϊάμι το 1994, σε ηλικία 97 ετών

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: