... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Κύπρος:Ιδρύθηκε το Δίκτυο ενάντια στη βία κατά των γυναικών

Αποτέλεσμα εικόνας για Δίκτυο ενάντια στη βία κατά των γυναικών

Ιδρύθηκε πρόσφατα στη Κύπρο το Δίκτυο  ενάντια στη βία κατά των γυναικών με στόχο, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που στάλθηκε στα ΜΜΕ, τη δημιουργία κουλτούρας, την ενδυνάμωση των γυναικών να αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της βίας και τη δημιουργία θεσμικής προστασίας.
Το Δίκτυο δημιουργήθηκε κυρίως από γυναίκες, αποτελείται από επαγγελματίες όλων των χώρων ώστε να καλύψει κάθε δυνατό τομέα που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση. Επιπρόσθετα έχει οριζόντια πολιτική συμμετοχή και στο δίκτυο έχουν εμπλακεί γυναίκες βουλευτές και στελέχη όλων των κομμάτων.
Το Δίκτυο ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει συναντήσεις με αρμόδιους φορείς και θα ανακοινώσει τις δράσεις του σε διάσκεψη Τύπου στις 25 του μήνα. Την προηγούμενη μέρα δηλαδή στις 24 Νοεμβρίου έχει οργανωθεί κινητοποίηση έξω από το Αρχηγείο Αστυνομίας. Εξάλλου στις 20/11 οργανώνεται συζήτηση- ανοιχτός διάλογος.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα από την μέρα ανακοίνωσης του δικτύου, έχει καταφέρει να εγγράψει πέραν των τριών χιλιάδων μελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: