... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Επίσκεψη στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα- Θήβας πραγματοποίησαν τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο και υπαίθριες δραστηριότητες Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, περιλαμβάνεται η Maro Meletiou, , τα οποία χαμογελούν, κοντινό πλάνο

Επίσκεψη στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θήβας πραγματοποίησαν τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης  Γυναικών Δήμου Θηβαίων και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θηβαίων την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου.

"Μαζί με τα στελέχη του συμβουλευτικού κέντρου γυναικών κ του κέντρου κοινότητας Θήβας επισκεφτήκαμε και φέτος το κατάστημα κράτησης γυναικών στον Ελαιώνα Θηβών, μια φυλακή, που θεωρείται πρότυπο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, μια μικρή οργανωμένη κοινωνία γυναικών που οι επιλογές τους ή η τύχη τις έφερε στη δύσκολη θέση να εκτίουν μια ποινή έγκλειστες και μακριά από τα πρόσωπα που αγαπούν. 

Δύσκολα μπορεί κάποιος με λέξεις να μεταφέρει το κλίμα εντός της φυλακής... όμως, θα δανειστώ τα λόγια μιας κρατούμενης, εκ των πολλών με τις οποίες συνομιλήσαμε σήμερα: 
« για τις περισσότερες από εμάς η φυλακή είναι εκεί έξω». 

Εντός του καταστήματος κράτησης και χάρη στην εξαιρετική διοίκηση, το ζήλο του προσωπικού και τη μόνιμη παρουσία εθελοντών για την εκπόνηση προγραμμάτων για την δημιουργική απασχόληση και ανάπτυξη δεξιοτήτων των κρατουμένων, όλες οι γυναίκες εκεί μπορούν να εκμεταλλευτούν τον δύσκολο χρόνο μέχρι την αποφυλάκιση τους παραγωγικά και ευχάριστα.


Με τις ευχές μας για μια ζωή καλύτερη και πιο φωτεινή, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το 2020, με δράσεις εντός!!!" Μ.Μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: