Ευρωπαϊκές χώρες ξεκίνησαν μια εκστρατεία πρόληψης για την εμπορία ανθρώπων στις 17 Οκτωβρίου 2019, μία ημέρα πριν από την Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων της ΕΕ.
Κύριοι στόχοι είναι να ενταθεί η καταπολέμηση αυτού του εγκλήματος ενημερώνοντας:
- (δυνητικά) θύματα που θα μπορούσαν να είναι ή να γίνουν θύματα της THB
- θύματα των THB, όπου μπορούν να βρουν βοήθεια, προστασία και πληροφόρηση
- θύματα της THB ότι έχουν δικαιώματα σε όλη την ΕΕ: βοήθεια και υποστήριξη, προστασία, αποζημίωση, ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιώματα εργατικού δυναμικού, περίοδος προβληματισμού και δικαιώματα διαμονής και επανένταξης
Η εμπορία ανθρώπων αποτελεί έγκλημα που όλες οι χώρες καταπολεμούν διάφορες ενέργειες. Πρόκειται για έγκλημα χωρίς σύνορα, γι 'αυτό και οι ευρωπαϊκές χώρες, ενωμένες στο EUCPN και στην EUROPOL, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να ξεκινήσουν αυτή την πρωτοβουλία.
Οι συμμετέχουσες χώρες είναι η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Κύπρος, η Τσεχική Δημοκρατία, η Εσθονία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Λεττονία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα, οι Κάτω Χώρες, και την Ισπανία.
Το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων εξασφάλισε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία πρόληψης του εγκλήματος που διοργανώνει το Εuropean Crime Prevention Network EUCPN .
Στην εκστρατεία πρόληψης συμμετέχουν: Greek National Rapporteur on Trafficking in Human Beings, Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Το Χαμόγελο του Παιδιού - The Smile of the Child, A21 Greece, ARSIS - Youth Support Center, Thessaloniki
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου