... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

ΚΕΘΙ- ΓΓΟΠΙΦ:"Οδηγός Καλών Πρακτικών για την Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση των γυναικών σχετικά με το έμφυλο χάσμα στις αμοιβές και τις συντάξεις"


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


Ο παρών Οδηγός εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Έργου με τίτλο: «ΠΗΓΑΣΟΣ: Αντιμετωπίζοντας το έμφυλο συνταξιοδοτικό χάσμα στην Ελλάδα» (“PEGASUS-Addressing the Gender Pension Gap in Greece”) και παρουσιάζει καλές πρακτικές που προωθούν την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση σχετικά με το έμφυλο συνταξιοδοτικό και μισθολογικό χάσμα, καθώς επίσης και πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν τις γυναίκες να λάβουν αποφάσεις κατά την εργασιακή τους ζωή, για να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια εκείνα που οδηγούν σε ανεπαρκή εισοδήματα και συντάξεις. 

Ειδικότερα, λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν αναπτύξει παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση των γυναικών σχετικά με τις επιπτώσεις των επιλογών που σχετίζονται με το φύλο τους κατά τον κύκλο της εργασιακής τους ζωής, πραγματοποιήθηκε επισκόπηση (review) για τη συστηματική συλλογή, καταγραφή και παρουσίαση σχετικών πρωτοβουλιών. 

Βασικό στόχο του Οδηγού αποτελεί η παρουσίαση καλών πρακτικών που θα μπορούσαν να μεταφερθούν στην Ελλάδα και να εφαρμοστούν –έπειτα από τις όποιες αναγκαίες προσαρμογές– από τους αρμόδιους φορείς. Στις Ενότητες που ακολουθούν παρουσιάζονται συνοπτικά βασικές πληροφορίες για το Έργο (βλ. Ενότητα 1), η μέθοδος εργασίας που ακολουθήθηκε από την ερευνητική ομάδα για την ανάπτυξη του Οδηγού (βλ. Ενότητα 2), οι καλές πρακτικές που επιλέχθηκαν με βάση προκαθορισμένα κριτήρια (βλ. Ενότητα 3) και, τέλος, παρατίθενται κατάλογος των φορέων που υλοποίησαν τις πρακτικές αυτές και πίνακες/γραφήματα για το έμφυλο μισθολογικό και συνταξιοδοτικό χάσμα στις χώρες όπου εντοπίστηκαν οι καλές πρακτικές. 

Το Έργο υλοποιείται με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (συντονιστής φορέας), του Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας και του Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών - ΕΚΚΕ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια» (2014-2020) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: