... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Απονομή του Children's Rights Defender Award στον 12χρονο Νικόλα Νικηφόρου από το Hope for Children

Υπερήρωας ενάντια στο bullying

Ο Νικόλας Νικηφόρου, τιμήθηκε το πρωί από τον οργανισμό Hope for Children, με την τιμητική διάκριση Children s Rights Defender Award για τη μεγάλη συνεισφορά του στην προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού. Ο νεαρός μόλις 12 ετών Νικόλας, κυπριακής καταγωγής κάτοικος Bρετανίας αγωνίζεται κατά του bullying και έχει κάνει όλο τον κόσμο να μιλά γι' αυτόν.

Ο Νικόλας Νικηφόρου γεννήθηκε με σπάνιου είδους προκαρκινικά ογκώδη μελανώματα στο πρόσωπο, που κάλυπταν τα δύο τρίτα του προσώπου του. Έπειτα από πολλά χειρουργεία, το προκαρκίνωμα αφαιρέθηκε, ωστόσο, έμειναν ουλές στο πρόσωπό του Νικόλα που έγιναν η αφορμή για συχνά πειράγματα, με τη μορφή bullying, από άλλα παιδιά στο σχολείο του. Με τη βοήθεια της οικογένειάς του, ο Νικόλας άρχισε εκστρατεία κατά του εκφοβισμού, με αξιοσημείωτες δράσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Childrens Rights Defender Award

''Αν ξυπνήσεις και κάτι δεν πάει καλά, έχεις επιλογή: ή θα το αφήσεις να σε επηρεάσει αρνητικά για το υπόλοιπο της ημέρας ή α πάρεις την απόφαση να αλλάξει κάτι'', δήλωσε ο τιμηθείς, Νικόλας Νικηφόρου. 

Ο Νικόλας Νικηφόρου, μιλούσε στο Σπίτι της Ευρώπης, κατά την διάρκεια τελετής όπου τιμήθηκε από τον οργανισμό Hope for Children, με την διάκριση Childrens Rights Defender Award. Η απονομή του βραβείου έγινε από τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Joseph Borghese και τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη. 

Οι δράσεις του, τον οδήγησαν να κερδίσει το βραβείο Νταιάνα το 2017 ως πρεσβευτής κατά του μπόουλινγκ, καθώς και το βραβείο Βρετανού Πολίτη, για να ακολουθήσουν και άλλες τιμητικές βραβεύσεις. 

''Η λέξη κλειδί είναι η κοινότητα. Σε αυτό τον κόσμο ζούμε όλοι μαζί και πρεπει αν σεβόμαστε ο ένας τον άλλο, έστι ώστε να έχουμε όλοι την ευθύνη, να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα μας, καθώς σεβόμαστε τα δικαιώματα των άλλων'', δήλωσε ο τιμηθείς, Νικόλας Νικηφόρου. 

https://www.hope-for-children.org/


Δεν υπάρχουν σχόλια: