... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Γυναίκες στη Βενεζουέλα πουλούν τα μαλλιά τους για να επιβιώσουν

Η Βαλερί Ντίαζ κάλυψε τα μάτια της και κράτησε για μερικά δευτερόλεπτα την αναπνοή της πριν αντικρίσει στον καθρέφτη του κομμωτηρίου τον εαυτό της χωρίς τα πλούσια μαλλιά που κάποτε κάλυπταν το πρόσωπό της.
Η νεαρή μαθήτρια, πούλησε τα λαμπερά μαλλιά της, για το ποσό των 100 δολαρίων, προκειμένου να αγοράσει στην οικογένειά της ένα κινητό τηλέφωνο την εποχή που η ύφεση στην Βενεζουέλα δεν έχει προηγούμενο. Η έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων άλλωστε στη χώρα σε συνδυασμό με την «καθίζηση» των μισθών εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων είναι μια πραγματικότητα που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει.
Βενεζουέλα: Εκεί που οι γυναίκες πουλούν τα μαλλιά τους για να
Το τελευταίο διάστημα, δεκάδες γυναίκες ακολουθούν τον ίδιο δρόμο. Δηλαδή αναγκάζονται να πουλήσουν τα μαλλιά τους ώστε να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για την καθημερινή τους επιβίωση.
Η τάση αυτή είναι μια ακόμη ένδειξη της βαθιάς κρίσης που ταλανίζει την πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου χώρα της Λατινικής Αμερικής, μιας κρίσης  με ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης κι έναν καλπάζοντα πληθωρισμό να αναγκάζουν εκατομμύρια κατοίκων να τρώνε μόλις μια φορά τη μέρα ή να αποφεύγουν τις επισκέψεις στα ιατρεία ελλείψει χρημάτων.
Βενεζουέλα: Εκεί που οι γυναίκες πουλούν τα μαλλιά τους για να
Οι περισσότερες από τις γυναίκες αυτές αναγκάζονται επίσης να λουστούν με υγρό πιάτων αφού δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν σαμπουάν που αυτή τη στιγμή κοστίζει περισσότερο από τον ελάχιστο μηνιαίο μσιθό που ισοδυναμεί με λίγα δολάρια. Οι κάτοικοι της Βενεζουέλας γενικότερα προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας όσο μπορούν περισσότερο. Όσοι τουλάχιστον από αυτούς έχουν επιλέξει να μείνουν στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: