... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Equinet :Ισότητα στην τάξη-Ποιος είναι ο ρόλος των Φορέων Ισότητας και της Ισότητας των Φύλων στην Εκπαίδευση;



                              Î— εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο


Η  έκθεση Equinet καταρτίστηκε από την Ομάδα Εργασίας για την Ισότητα των Φύλων με στόχο να βοηθηθούν οι φορείς ισότητας και άλλα θεσμικά όργανα να κατανοήσουν καλύτερα τα ζητήματα των διακρίσεων λόγω φύλου στην εκπαίδευση.
Η έκθεση παρέχει ιδέες και καλές πρακτικές για το πώς να προωθηθεί  η ισότητα των φύλων και η καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω φύλου στα σχολεία.

Οι έρευνες, οι στατιστικές και οι καταγγελίες που υποβάλλονται από φορείς ισότητας στην Ευρώπη δείχνουν ότι οι διακρίσεις λόγω φύλου, ο εκφοβισμός με βάση το φύλο καθώς και η σεξουαλική παρενόχληση ,είναι φαινόμενα που συμβαίνουν στα σχολεία.
Η ισότητα των φύλων δεν έχει επιτευχθεί και εξακολουθούν να υπάρχουν οι παραδοσιακοί ρόλοι και τα στερεότυπα των φύλων που βρέθηκαν σε εγχειρίδια και διδακτικό υλικό. Τα σχολικά προγράμματα δεν αντανακλούν πάντα επαρκώς το φύλο την ισότητα και θέματα όπως η σεξουαλική παρενόχληση.
Κατά την επιλογή της επαγγελματικής κατάρτισης, τα κορίτσια και τα αγόρια ακόμα
ακολουθούν διαφορετικά μονοπάτια με βάση τη στερεοτυπική αντίληψη των ρόλων των φύλων τους. Επομένως είναι σημαντικό οι φορείς ισότητας να συμμετέχουν στην προώθηση της ισότητας των φύλων στα σχολεία, καθώς και να επικεντρωθούν την πρόληψη των διακρίσεων λόγω φύλου και της σεξουαλικής παρενόχλησης στα σχολεία
Επιπλέον, ορισμένες  ευρωπαϊκές χώρες έχουν παρατηρήσει διαφορετικές αντιδράσεις κατά της ισότητας των φύλων στα σχολεία, ιδίως σε σχέση με το θέμα της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας και των δικαιωμάτων στα σχολικά προγράμματα σπουδών στις σχολές τους δικαιοδοσίες
Αυτή η έκθεση βοηθά τους οργανισμούς ισότητας και τα άλλα θεσμικά όργανα που ασχολούνται με αυτόν τον τομέα να βελτιωθούν να κατανοήσουν τα θέματα και να τους παράσχουν ιδέες και καλές πρακτικές για το πώς να δραστηριοποιηθούν την προώθηση της ισότητας των φύλων και την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω φύλου στα σχολεία.
Διαβάστε την έκθεση


Δεν υπάρχουν σχόλια: