... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Αυξήθηκαν οι γυναίκες σε θέσεις managment στις σουηδικές εταιρίες

Αύξηση σημειώνει το ποσοστό των γυναικών που μετέχουν στα «υψηλά δώματα» των σουηδικών εταιριών, σύμφωνα με νέα έκθεση του Ιδρύματος AllBright.
Όπως δείχνουν τα στατιστικά, το ποσοστό αυξήθηκε για φέτος από το 21% της προηγούμενη χρονιάς, στο 23%. 
Όπως τονίζει η σχετική έκθεση, αν η ανάπτυξη της χώρας συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, το ένα τέταρτο των στελεχών των σουηδικών εταιρειών θα είναι γυναίκες εντός του 2019.
Ενώ σε γενικές γραμμές το 90% όλων των θέσεων CEO πληρείται από άνδρες, ο αριθμός των γυναικών έχει αυξηθεί κατά 65% από πέρυσι. Ο αριθμός των σουηδικών εταιρειών που εφαρμόζεται η ισότητα των δύο φύλων ανήλθε σε 47 φέτος από 39 πέρυσι, κάτι που σημαίνει αύξηση της τάξεως του 14% επί του συνόλου.
Παράλληλα, ωστόσο, αυξήθηκε ο αριθμός των επιχειρήσεων χωρίς καθόλου γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις, φτάνοντας σε 81 από 77 το προηγούμενο έτος.
Σημειώνεται ότι οι εισηγμένες εταιρίες έχουν περισσότερες γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις σε ποσοστό 25%. 
Όσον αφορά στις μεγάλες επιχειρήσεις, οι γυναίκες κατέχουν υψηλές θέσεις management σε ποσοστό 25%, σε μεσαίες επιχειρήσεις ο αριθμός αυτός διαμορφώνεται στο 22% και σε μικρότερες επιχειρήσεις στο 21%.
economytoday.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: