... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

(ΣΠΟΤ ΓΓΙΦ) -Σεξουαλική Παρενόχληση στην Εκπαίδευση

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου 2017, (Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών), η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) είχε  αναλάβει  την πρωτοβουλία για την παραγωγή τεσσάρων σποτ (για την τηλεόραση και το διαδίκτυο), που αποτυπώνουν  περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης σε χώρους εργασίας, εκπαίδευσης και υγείας. 
Το περιεχόμενο των σποτ, μεταξύ άλλων, συμβάλλει στον προσδιορισμό της λεπτής γραμμής μεταξύ κομπλιμέντου και σεξουαλικής παρενόχλησης.
Η ΓΓΙΦ σχεδίασε την καμπάνια για τη σεξουαλική παρενόχληση τον Ιούλιο 2017, με όλες τις ιστορίες να βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά, τα οποία συγκεντρώθηκαν από ομάδα ερευνητριών της ΓΓΙΦ.
Όπως είχε  δηλώσει η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, «Στόχος των σποτ που ετοίμασε η ΓΓΙΦ, είναι να ανοίξει περαιτέρω η συζήτηση για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης στη χώρα μας, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου και τη δημιουργία των κοινωνικών συνθηκών, στις οποίες δε θα μπορεί πια να ευδοκιμήσει η σεξουαλική παρενόχληση».
Δείτε το σποτ για την σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο της Εκπαίδευσης,επίκαιρο όσο ποτέ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: