... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Νόμπελ Χημείας 2018 σε επιστήμονες για την πρωτοποριακή παραγωγή ενζύμων

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Τρεις επιστήμονες βραβεύτηκαν με το Νόμπελ Χημείας για τις έρευνές τους με τη χρήση της κατευθυνόμενης εξέλιξης για την παραγωγή ενζύμων για νέες χημικές και φαρμακευτικές ουσίες, ανακοίνωσε  η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών που απονέμει το βραβείο.
Ο Βρετανός Γκρεγκ Ουίντερ και οι Αμερικανοί Φράνσις Άρνολντ και Τζορτζ Σμιθ τιμώνται με το βραβείο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.
Η Άρνολντ είναι η πέμπτη γυναίκα που τιμάται με Νόμπελ Χημείας.
«Οι φετινοί Νομπελίστες Χημείας εμπνεύσθηκαν από τη δύναμη της εξέλιξης και χρησιμοποίησαν τις ίδιες αρχές --γενετική αλλαγή και επιλογή-- για να αναπτύξουν πρωτεΐνες που λύνουν χημικά προβλήματα της ανθρωπότητας».
Το μισό βραβείο ανήκει στην Άρνολντ, που εργάζεται στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια. Η χρήση ενζύμων, που αναπτύχθηκε από την επιστήμονα, περιλαμβάνει την πιο φιλική προς το περιβάλλον παρασκευή χημικών ουσιών, όπως φαρμάκων, και την παραγωγή ανανεώσιμων καυσίμων για πιο πράσινες μεταφορές.
Ο Σμιθ ανέπτυξε μια μέθοδο που χρησιμοποιεί έναν ιό που προσβάλλει βακτήρια για να παραγάγει νέες πρωτεΐνες, ενώ ο Ουίντερ χρησιμοποίησε την ίδια μέθοδο για την κατευθυνόμενη εξέλιξη αντισωμάτων, με στόχο την παραγωγή νέων φαρμάκων.
www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: