... 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της-1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού-Δεν είσαι η Μόνη...Δεν είσαι Μόνη....-24ωρη Γραμμή SOS 15900- Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Baby Shark Dance |Παιδικό τραγούδι για καρχαρίες δέχεται κατηγορίες για σεξισμό



Ένα παιδικό τραγούδι που κατάφερε να μπει στο Top 40 των βρετανικών charts δημιούργησε έντονη κόντρα μεταξύ των ακροατών του.
Το τραγούδι δημιούργησε η νοτιοκορεατική εταιρεία SmartStudy και αφορά τα μέλη μιας οικογένειας καρχαριών.
Ωστόσο στην Κορέα το τραγούδι δέχτηκε επικρίσεις για σεξισμό, καθώς αναφερόταν στα διάφορα μέλη της οικογένειας με χαρακτηρισμούς που απέρρεαν από στερεότυπα που έχουν να κάνουν με το φύλο. 
Συγκεκριμένα, περιέγραφε τη «μαμά καρχαρία» ως «όμορφη», τον «μπαμπά καρχαρία» ως «δυνατό», τη «γιαγιά καρχαρία» ως «ευγενική» και τον «παππού» καρχαρία ως «άνετο».
Μάλιστα, για τον λόγο αυτό, η βρετανική έκδοση του τραγουδιού δεν περιέχει κανένα χαρακτηρισμό για τα μέλη της οικογένειας που αναφέρει.
Πάντως το συγκεκριμένο τραγούδι έχει βρεθεί και στο παρελθόν στο επίκεντρο της προσοχής. Τον Ιούνιο, το αντιπολιτευόμενο συντηρητικό κόμμα της Νότιας Κορέας LKP χρησιμοποίησε το τραγούδι στην προεκλογική του εκστρατεία, με την εταιρεία SmartStudy να αντιδρά και να τονίζει ότι το τραγούδι είναι παιδικό και δε θα έπρεπε να χρησιμοποιείται για πολιτικούς λόγους.











Δεν υπάρχουν σχόλια: